(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Iemand aan de verkeerde kant van de gevangenismuren van de PI Esserheem in Veenhuizen zal behoorlijk chagrijnig zijn. Deze week namelijk zou die gevangenen dan eindelijk wat oppeppertjes krijgen: een mobiele telefoon en een flinke plak hasj. Aangezien dat niet mag van Vadertje Staat, bellen en blowen in de bak, moet het spul gesmokkeld worden. En daarvoor had onze onbekende gevangene een briljant plan bedacht: ‘Gooi die shit gewoon over het hek, joh!’

Goed gooien is een kunst, dat blijkt wel weer

Helaas bleek het briljante plan om een telefoon en een onsje Marokkaanse specialiteit van het huis over het hek te gooien iets te kort door de bocht. Letterlijk eigenlijk ook, want de contrabande – zoals smokkelshit in gevangenisjargon heeft – werd namelijk ‘te kort‘ gegooid.

Misschien dat het feit dat er bij deze bajes in Veenhuizen sprake is van een dubbel hekwerk het plan parten heeft gespeeld, wie zal het zeggen? In ieder geval niet de beroerde gooier zelf, want die vogel is natuurlijk direct gevlogen, na zijn mislukte hulpactie voor de maat binnen.

Wat we wel kunnen laten zien, is een luchtfoto van de betreffende strafkolonie in Veenhuizen. Zodat je zelf een beetje kunt inschatten of het jou wél was gelukt om het beoogde doel (dus voorbij het dubbel hek in ieder geval) te bereiken middels een ferme armworp:

Kijk, daar vliegt – nou ja – een houten kistje!

Ook over de verpakking van de telefoon en de 98 gram hasj – die 2 gram die de ons mist heb je zeker zelf opgerookt hè, werper? – is wel een kritische noot te kraken. De handel zat namelijk in een … stuk hout!

Zou het, en nu denken we even hardop, niet iets handiger zijn geweest om pak ‘m beet een bal te hebben gegooid? Maar nee, het was zeker en vast een milieubewuste werper die ingeschakeld werd door de gevangene en die moest zo nodig de oude wijnkist van zijn kerstcadeau gebruiken. Tja, dat vliegt wat minder soepel door de lucht dan pak ‘m beet een bal.

Het had zo mooi kunnen zijn

Tja. Berouw komt na de zonde, zei iemand ooit eens. En die vlieger gaat hier een stuk beter op dan de vliegende kist met een bijna-ons hasj, mobiele telefoon en heel attent ook de oplaadkabels. Wat jammer toch dat de gooier niet in topvorm was en voor een houten kistje koos.

Ons medeleven gaat uit naar de berooide gevangene, die nu nog steeds niet zomaar in het wilde weg kan bellen, noch een welverdiende ontstressende en slaapopwekkende hasj joint kan roken na gedane arbeid. Nou ja, kijken we nog maar eens naar die hasj dan en dan maar duimen voor het placebo-effect of zo.

De blonde maroc op de verkeerde precisieweegschaal…

[openingsbeeld: Tony Oshlick/Shutterstock]
(advertenties)