(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Brekend nieuws uit het zuiden des lands, waar wijkagent Marco Roijen een boude stelling richting ons soort mensen – laten we zeggen plantenliefhebbers – dropt. Ga er maar even stevig voor zitten, want deze politieagent beweert keihard het volgende: “Beste teler, de pakkans tegenwoordig is door technische middelen zo goed als 100 procent.”

Wie is die nu al legendarische wijkagent?

Het begint allemaal nog zoals het dagelijks begint in Nederwietland, met het oprollen van een wietkwekerij. In dit geval eentje in het Limburgse Brunssum. Die gemeente telt 27.546 inwoners. Naast Brunssum, zijn de buurtschappen Rumpen, Treebeek, Bouwberg en De Kling of Onder-Merkelbeek in de gemeente Brunssum opgegaan.

Wijkagent Marco Roijen – lid van het korps Basisteam Brunssum-Landgraaf – zwaait voor het salaris met zijn knuppel in Brunssum-Noord en Rozengaard. Voor we met zijn daverende primeur op de proppen komen, eerst maar eens een foto van deze nu al legendarische agent. Onthoud die naam, mensen!

Wijkagent en zelfverklaarde beëindiger van de commerciële en thuisteelt van wiet in ons land: Marco Roijer…    [foto Instagram]

Kaalplukken en dreigen op Instagram

Dinsdag kon diender Marco weer een streepje zetten op zijn scorekaart, aangezien hij erbij was toen een wietkweker aan de Keizerstraat werd opgerold. De plantenliefhebber moest noodgedwongen afscheid nemen van 100 dames, schatjes die aan de foto van de politiebuit te zien ook nog eens dichtbij de finish waren op dat moment. Kijk maar:

Zoals te doen gebruikelijk, waarschuwt de agent zijn publiek op Instagram ook nog maar even fijntjes voor de straf die de onverlaat wellicht te wachten staat, gewoon omdat het kan in Nederland.

Marco Roijers over de gepakte wietteler aan de Keizerstraat: “Gevolgen zijn onder anderen 3 maanden sluiten van je woning. Afsluiten van het electriciteits netwerk. Een boete van justitie en bij een huurwoning einde huurcontract.”

Eerlijk is eerlijk…

Helaas is dit allemaal zoals gezegd dagelijkse kost in Nederland. Het extreem bijzondere van deze cannabisactie, is de tweede zin die wijkagent Marco Roijers post en waarmee hij zich dus nu al verzekerd heeft van een hoofdrol in de annalen van de vaderlandse cannabis geschiedenis.

En trouwens niet alleen in die van onze nederwiet geschiedenis, dit is wereldnieuws! Nergens anders op aarde is er eerder een succespercentage van 100 procent aan opgerolde wietkwekerijen gemeld. NOOIT. NERGENS.

Alle eer dus voor deze wijkagent in Limburg. En natuurlijk stoppen wij nu allemaal onmiddellijk met onze plantjes Marco, bedankt nog voor de faire waarschuwing!

(advertenties)