(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wat een stom toeval toch weer, afgelopen zaterdag 19 februari in het Brabantse Etten-Leur. Bij nota bene een ‘reguliere controle’ van een bedrijfspand – dus voor de verandering een keertje niet dankzij een anonieme tip, tenminste als we de politie op hun blauwe ogen mogen geloven – werd zomaar even 100 kilo wiet gevonden!

Oorlog in eigen land

Om ’s werelds meest verderfelijke… eh, plant te bestrijden trekt onze overheid graag de portemonnee. Zeker in de provincie Noord-Brabant, want dat is nu eenmaal de ‘wietschuur van Europa’ in de ogen van de plantenbrigades. Totale bullshit natuurlijk, als er één die titel verdient is het Spanje wel tegenwoordig.

Maar laat de waarheid vooral een oorlog niet in de weg staan, laat staan de war on drugs, die immers vanaf het prille begin in 1937 uitsluitend en alleen gestoeld is op leugens, propaganda en het dienen van belangen van de grote (chemische/farmaceutische) industrie.

Transport Facilitated Organized Crime

In eigen land is in het kader van deze eindeloze en even kansloze oorlog door liefst zes overheidsinstanties een slick klinkende club opgericht met de naam Transport Facilitated Organized Crime. Aan dit geheel met belastinggeld opgetuigde TFOC – dat regelmatig een zogeheten ‘actieweek’ houdt – doen mee:

  • Politie (Landelijke Eenheid)
  • Openbaar Ministerie
  • Douane
  • Belastingdienst
  • Koninklijke Marechaussee
  • Gemeenten

Zoals gezegd, het mag best wat kosten om het land te vrijwaren van… eh, planten. Officieel luidt de missie van TFOC uiteraard iets anders, namelijk: ‘het weerbaar maken van chauffeurs, ondernemers en andere belangrijke spelers in de logistieke sector tegen criminele inmenging’.

Reguliere inval, dat kan en mag ook natuurlijk

De 100 kiloknaller van afgelopen zaterdag (zie foto hierboven) valt echter niet onder het hoofdstuk ‘weerbaar maken’, maar onder ‘reguliere controles van bedrijven’, zo lezen we maandag in het verslag op de landelijke politiewebsite. Dus ook als er vooraf niets vreemds aan de hand is of anoniem doorgebeld wordt, kan het TFOC-leger zomaar voor je bedrijfsdeur staan. ‘Deze drugsvondst afgelopen weekend is daar het resultaat van’, stelt de politie dan ook.

Ondanks alle verzamelde mankracht in Etten-Leur was het een hond die uiteindelijk het werk deed. De speurhond ‘sloeg aan en vond een grote partij drugs in een verborgen ruimte die in het bedrijf stond’, aldus Politie.nl.

Gipsplaten met wat extra’s

Met ‘grote partij drugs’ wordt 100 kilo wiet bedoeld. Om de vorige eigenaren ervan – ‘de drugs zijn in beslag genomen en vernietigd’ – toch nog enige eer te betuigen voor hun werk, delen wij maar een compliment uit voor de kunstige wijze waarop die 100 kilo verstopt waren. In een holle stapel gipsplanten!

(advertentie)