(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Sinds de trieste schorsing wegens cannabisgebruik van de Amerikaanse topsprintster Sha’Carri Richardson 1 maand voor haar debuut op de Olympische Spelen woedt er wereldwijd een stevige discussie over het schrappen van wiet (beter gezegd THC want CBD is al eerder geschrapt) van de dopinglijsten. 

LEES OOKAmerikaanse topsprinter mist Olympische Spelen vanwege joint

Het lijkt ons niet dat je echt heel veel harder gaat rennen, hoger springt of beter kan hockeyen als je high bent, maar goed… wij zijn dan ook vooral sportkijkers.

Onze veel sportievere collega’s van Mediwietsite hebben eerder al eens een mooi artikel geschreven over het herstellen na/van sporten door cannabis in te zetten:

LEES OOK6 x hoe cannabis de hersteltijd na sporten verkort

Boek en nieuwsreportage over de ‘Runner’s High’

Wie er wel echt heel veel verstand van heeft is de schrijver Josiah Hesse. Die dropte onlangs het boek ‘Runner’s High: How a Movement of Cannabis-Fueled Athletes Is Changing the Science of Sports‘.

Volgens hem is wiet en dan bedoelt ie ook die met THC, al lang en breed gemeengoed onder (professionele) sporters. Een stelling die hij uit de eerste mond van atleten heeft opgetekend trouwens…

Voer voor nog meer discussie dus. TV-zender ABC stelt zich de vraag: ‘Does being high on marijuana help athletes perform better?’ en sprak o.a. met de schrijver van Runner’s High!

(advertentie)