(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Natuurlijk, als een beetje Marokkaan die in onze handel zit, kan je gebruikmaken van supersnelle speedboten of zelfs laagvliegende helikopters om de bruine lekkernijen van het ene naar het andere land en in dit geval zelfs van het ene naar het andere continent te brengen. Ofwel, hasj smokkelen is big business. Maar het hoeft niet altijd om honderden kilo’s tegelijk in hippe vervoersmiddelen te gaan. Enter deze broodliefhebber!

Daar op de nachtboot naar Malaga

Pillado con 260 bellotas de hachís dentro de un bocadillo que pretendía introducir en la península‘, kopt de Spaanse nieuwssite 20 Minutos afgelopen zaterdag. Nou is ons Spaans vergelijkbaar met dat wat Sinterklaas in Nederland spreekt, maar drie worden herkennen we vakmatig of van vakantie: bolletjes, broodjes en… hasj. Watskeburt?

De Marokkaan in kwestie is een 51-jarige man, die overigens al eerder de Middellandse Zee is overgestoken, aangezien hij door de Guardia Civil wordt aangeduid als een inwoner van de Zuid-Spaanse stad Murcia. In de nacht van 22 september jongstleden, wellicht zelfs in het holst daarvan, werd de kerel in zijn kladden gegrepen toen hij in Melilla op een boot naar Malaga stapte.

Bolletjes in broodjes, niet in de maag

De vogel liep tegen de lamp bij een routinecontrole, nadat ie bij een havenmedewerker in het snotje was gekomen door ‘verdacht gedrag’. Dat is dan weer niet heel vreemd, want de man bleek niet zonder reden verdacht te doen.

Hij bleek namelijk wel heel speciale broodjes bij zich te hebben voor de gevreesde hongerklop op de zeetrip; pistolets gevuld met hasj. En niet weinig bolletjes hasj ook, liefst 260 stuks! Iets te veel voor deze muilezel wellicht om allemaal door te slikken of van achter in je eigen holletje te proppen, wat doorgaans de functie van smokkelbolletjes is nietwaar?

Volksgezondheid

In eerste instantie leek de gozer er nog mee weg te komen ook, aangezien de Guardia Civil niets aantrof in zijn bagage. Nee, de Marokkaan stond er gewoon rustig bij te kijken, met wat in aluminiumfolie verpakte broodjes in zijn handen.

Je begrijpt dat het precies deze broodjes waren die hem uiteindelijk toch nekten, aangezien de agenten er dus 260 bolletjes hasj – in totaal goed voor 2,6 kilo dus – uit wisten te peuteren. Vanzelfsprekend is de Marokkaan nooit in Malaga aangekomen, maar zucht ie nu achter de tralies in een politiecel.

Hij wordt zoals gebruikelijk in Spanje in drugszaken beschuldigd van ‘misdrijf tegen de volksgezondheid’, en van de smokkel van verboden substanties a.k.a. drugs natuurlijk, dat ook…

(advertentie)