(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het zijn niet alleen de Amerikaanse rappers die in hun songs eer betuigen aan cannabis. Absoluut niet, want de Lage Landen hebben Joost Hoekaf! Vier jaar geleden verraste hij ons soort mensen al met de geweldige debuutsingle ‘Cannabiskrijger‘, afkomstig van zijn eveneens duidelijk getitelde EP ‘Psychonaut’.

Deze week kreeg CNNBS een mailtje van Joost himself dat het langverwachte vervolg op Cannabiskrijger klaar is, met videoclip erbij en al. Het nummer heeft verrassend de naam ‘Cannabiskrijger 2’ meegekregen en het staat op zijn nieuwste EP ‘Excommunicatie’.

Joost over deel twee: ‘Het lied is een humoristisch beklag tegen het stereotiep beeld over de cannabisgebruiker. Met de liveband Glashelder is het nummer opgenomen onder het uitvoerende oog van producer veteraan Cloos. De teksten van Joost Hoekaf zijn speels poëtisch met een flinke knipoog en een vleug humor.’

Dat belooft weer wat dus, zeker als we de onnavolgbare slogan van de Vlaamse rapper er nog even bij nemen voordat we die clip gaan bekijken:

‘Ze zeggen don’t get high of your own supply maar de kwalli veel te nice dus ik fly mijn sky!’

(advertentie)