(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Chicago is een metropool in de Amerikaanse staat Illinois, waar sinds Nieuwjaarsdag recreatieve wiet legaal is. Maar dat betekent nog niet dat je ook met die wiet op reis mag buiten de staat. Integendeel; dat is dankzij het federale verbod streng verboden. Enter de ‘cannabis amnesty box’. Door de autoriteiten neergezet op het vliegveld van Chicago zodat luchtreizigers ongestraft hun ‘verboden’ wietwaren kunnen dumpen. Of je graait erin en vult zo gratis je stash aan, dat kan ook zo blijkt!

Een cannabis amnestie box?!

Nog geen maand kennen ook de inwoners van Illinois legale funwiet, waarmee de staat de elfde is in de VS die zo verstandig is geweest om te gaan reguleren. Alleen is het dus nog behelpen als je gaat reizen binnen diezelfde Verenigde Staten, want in wiet zijn ze nog niet zo verenigd. En dat zal zo blijven totdat de federale overheid onder aanvoering van president Donald Trump wiet van Schedule I van de drugswet haalt.

Tot die tijd blijven dingen als een ‘cannabis amnestie box’ helaas noodzakelijk. Overigens een uitvinding van Las Vegas, waar ze begin 2018 al het vermoeden hadden dat vliegtuigpassagiers anders met hun stonede kop ongewild diep in de shit zouden (be)landen als ze per ongeluk met cannabis de staat zouden verlaten op 10 kilometer high

LEES OOK:  Leaving Las Vegas? Dump je wiet in ‘amnestiebox’

Prullenbak gekraakt

In Chicago hebben ze echter de wietprullenbak nog niet helemaal goed getest op zijn ‘kraakbaarheid’. Vorige maandag wist een passagier of medewerker van Midway International Airport namelijk de inhoud van zo’n fijne bak te jatten, aldus de lokale politie. Personeel van de Transportation Security Administration  is in eerste instantie verantwoordelijk voor de wietbakken. Echter, de inhoud wordt – zonder het te wegen! – dagelijks overgedragen aan de politie.

De (tijdelijke) cannabis amnestie boxen op het vliegveld van Chicago…

De geestverruimende diefstal vond ook nog eens plaats tijdens de spits, om zes uur ’s middags. De lokale krant Chicago Tribune weet ook nog dat de buit ‘enkele uren daarvoor gedeponeerd was in de cannabis amnestie box’. Politiewoordvoerder Anthony Guglielmi mag de flater aan de media proberen uit te leggen. “Het klooien met de prullenbakken, of proberen om wat dan ook van de inhoud te verwijderden is een misdaad”, kinkt het. Plus de belofte dat de politie van Chicago het ‘incident onderzoeken’.

Wietprullenbakken snel vervangen

Haha, daar horen we gelijk een fietsendiefstal in Nederland nooit meer iets van! Maar eigenlijk is dit hele verhaal een typisch gevalletje ‘eigen schuld, dikke bult’.

Luister maar eens naar politiewoordvoerder Guglielmi: “In de komende weken worden de tijdelijke amnestieboxen naar verwachting vervangen door nieuwe, diefstalbestendige boxen. Daardoor worden ze veiliger en wordt verhinderd dat er nog eens iemand toegang krijgt tot de materialen binnenin.”

Oftewel: We’ve fucked-up people, sorry!

[openingsbeeld: selivanoff1986/Shutterstock]
(advertenties)