(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ze zeggen wel eens – en terecht overigens – dat cannabis de creativiteit aanwakkert. Neem de 36-jarige Curran Millican Manzer uit Oregon. Een Amerikaanse staat waar wiet volledig legaal is, maar toch kan hij op basis van een aantal geweldige fake rotsen (!) zomaar jaren de gevangenis in vliegen… watskeburt?!

Rotsen met inhoud

Over naar Springfield, een stad in de staat Oregon met ongeveer 55.000 inwoners. Die mogen sinds enkele jaren in alle vrijheid genieten van legale medicinale én recreatieve cannabis. Maar de ene staat is de andere niet en het over de grenzen brengen van legale wiet wordt dan ineens weer een federaal misdrijf, aangezien op landelijk niveau cannabis nog steeds op de zwaarste drugslijst in de VS prijkt.

Dat weet Curran Millican Manzer, eigenaar van het bedrijfje Curran’s Custom Taxidermy, natuurlijk ook wel. Vandaar wellicht zijn fraai staaltje creativiteit: hij stopte 143 pounds (65 kilo) wiet en 2,2 kilo concentraat (sterke en zuivere hasjolie dus) in een aantal plastic rotsblokken. Vervolgens verscheepte hij die lading ‘steen’ ter waarde van 1 miljoen dollar naar een bestemming buiten Oregon waar cannabis nog illegaal is.

Politie en DEA

Maar hoe kunstig vermomd ook, een goed getrainde snuffelhond van de politie fop je niet. Een maand geleden startte de politie samen met de DEA al een onderzoek naar Manzer, die overigens wel een vergunning heeft in Oregon om wiet te kweken. In ruil voor de bijzondere rotsen die hij verstuurde – vanwege het lopende onderzoek willen de autoriteiten niet zeggen om welke staat het gaat – stuurde de klanten geld terug naar Oregon: volgens de onderzoekers 150.000 dollar in de afgelopen 4 weken.

Blije hond en agenten met de lading wiet en hasjolie uit de rotsblokken

Milos nekt Manzer

Dankzij K-9 dog Milos zal Manzer echter weinig plezier aan zijn crea-bea smokkelhandel beleven. Niet alleen is hij dus een partij cannabis en olie kwijt ter waarde van een miljoen, hij kan ook een rechtszaak tegemoet zien. De aanklachten luiden: bezit en productie van cannabis en witwassen. Bizar natuurlijk dat dit mogelijk is in één en hetzelfde land nietwaar?

Overigens allemaal te wijten aan een tip die de politie binnenkreeg, dus ook in de VS gunnen sommige lieden een ander geen wietpleziertjes…

(advertentie)