(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is een luxeprobleempje, dat geven we toe. Maar toch, wat moet je als succesvolle commerciële wietkweker anno 2017 in godsnaam doen met al dat zwarte geld dat je van coffeeshops krijgt via hun achterdeur? In Tilburg wist een deze week opgerolde teler het wel: alles in de afzuigkap proppen!

Wietschuur

Tilburg is midden in de ‘wietschuur van Europa’ gelegen en dat betekent waarschijnlijk ook dat het zwarte cannabisgeld er bij wijze van spreken tegen de plinten van de telershuizen klotst. Of dagelijks wordt opgewarmd als moeder de vrouw de gehaktballetjes met jus klaarmaakt voor manlief die de hele dag aan het knippen is geweest… wie zal het zeggen?

Feit is dat er in een woning in de wijk Wandelbos een afzuigkap boven de stoof hing die zijn gewicht in geld waard was, want bij de politie-inval afgelopen maandag werd er liefst ruim 100.000 euro uit tevoorschijn gepulkt!

Anonieme tip

Dat de dienstdoende agenten van het Hennepteam van politiedistrict Hart van Brabant de afzuigkap besloten te slopen, kwam vooral doordat er weer eens zo’n onmenselijk vervelende anonieme tip bij ze was binnengekomen. Een of andere rat die melding maakt van een ‘mogelijke hennepkwekerij’, dát zou per wet verboden moeten worden. ‘Volgens de melder waren de rolluiken altijd naar beneden en voorkomen zwarte lamellen inkijk. Er zou niemand wonen’, meldt de politie ons ook nog op Facebook.

En dus kon het Hennepteam weer eens makkelijk scoren. Bij hun inval werden inderdaad geen mensen aangetroffen, maar wel planten. Of althans dat deel van de plant die wij oh zo goed kennen: 13 kilo wiettoppen in totaal, verpakt in ‘zakken en sealbags’.

Stapeltjes leiden naar stapel geld

Deze oogst stelde de politie echter nog niet tevreden en er werd in ‘overleg met de Officier van Justitie onder leiding van de rechter-commissaris verder gezocht’. Op diverse plaatsen vonden de speurneuzen ‘stapeltjes bankbiljetten’, ook van buitenlandse makelij.

En waar stapeltjes zijn moet ook een stapel zijn, dachten de agenten en al doende in de keuken kwam men uiteindelijk boven de metalen roosters van de afzuigkap uit waar inderdaad de ‘hoofdstapel’ cash geld bleek te zijn verstopt…

(advertentie)