(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Gefeliciteerd Nederland (en België) want we hebben er weer nieuw merk in led kweeklampen bij. En een hele goede ook aan de resultaten te zien. Het gaat om de Italiaanse leds van Amare Technologies. Zij combineren COB diodes met Advanced Secondary Optics, PAR-Power en UVB licht om de ultieme lichtbron voor planten te creëren.

Amare Techologies Europe is een Italiaanse producent van A-klasse led kweeklampen. Om de prestaties van hun energie-efficiënte kweeklampen tot het uiterste te drijven, maakt het bedrijf gebruik van de nieuwste technologieën en innovaties. Zo zijn de nieuwste leds van Amare bijvoorbeeld voorzien van High Energy COB leds van CREE met innovatieve gepatenteerde reflectors, Advanced Secondary Optics, PAR-Power Technology en een heuse UVB lamp om de harsproductie van planten op te voeren.

Zonlicht

Wanneer je een van de Amare kweeklampen aanzet, valt direct op dat de leds geen paars maar een wit licht produceren. Alle innovatieve techniek die het merk in de lampen heeft verwerkt, is er dan ook op gericht om een zo natuurlijk mogelijk lichtspectrum te produceren. De UVB lamp in Amare’s paradepaardje, de SolarECLIPSE SE500UVB is daar een goed voorbeeld van; als UVB straling uit zonlicht de productie van cannabinoïden en terpenen in planten verhoogd, dan zou een kweeklamp dat ook moeten doen.

Wanneer je de leds van Amare eens bekijkt, merk je direct de Italiaanse afkomst. Zelfs een product dat bij gewoon gebruik alleen door planten bekeken wordt, weten de Italianen prachtig vorm te geven. Is Amare dan de Ferrari onder de kweeklampen? Wel, daar doen ze in ieder geval hard hun best voor. De leds zien er prachtig uit en zitten van top tot teen vol met nieuwe en innovatieve vindingen. Maar wat betekenen termen als PAR-Power en Advanced Secondary Optics?

PAR-Power en Secondary Optics

Iedere led kweeklamp van Amare is voorzien van zogenaamde Par-Power technologie. Zoals je wellicht weet staat PAR voor Photosynthetically Active Radiation. Oftewel het bruikbare licht voor planten. PAR-Power technologie zorgt ervoor dat licht in dit bruikbare deel van het spectrum krachtiger wordt, zonder dat het algehele lichtspectrum wordt beïnvloed.

Advanced Secondary Optics staat voor de gepatenteerde lenzen die Amare toepast om de toch al niet misselijke kracht van de CREE led diodes, optimaal naar het gewas te reflecteren. Het licht wordt hierdoor optimaal naar de planten gericht.

SE300 en SE500 UVB

De Amare SE300 en de Amare SE500 UVB en de Amare SolarPRO 9 zijn de nieuwste generatie led kweeklampen van het bedrijf. De SE300 is de kleinste kweeklamp van het trio en vervangt met een verbruik van slechts 313 Watt, een HPS kweeklamp van 500 Watt.

De Amare SE500 UVB zal waarschijnlijk het meest intrek zijn bij thuiskwekers. Hij verbruikt 500 Watt aan stroom en is het led-equivalent van een 800 Watt HPS. Een UVB balk in het midden van de behuizing zorgt ervoor dat de harsproductie tot het maximale wordt opgevoerd.

Voor wie echt aan de slag wil met de led power van Amare is er de SolarPRO 9. Deze led kweeklamp vervangt volgens de Italianen zelfs een 1000 Watt Double Ended Gavita. Hij beschijnt een kweekoppervlak van 152 bij 152 centimeter. Vier enorm krachtige CREE CXB3590 COB led chips met gepatenteerde reflectors worden omringd door vijf CREE XML2 leds. Daarnaast zitten er vijf clusters met 5-Watt led diodes in de PRO 9 voor extra lichtkracht.

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)