(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kweektenten komen voor wat betreft de binnenkant doorgaans maar in één kleur en dat is het bekende zilverkleurige mylar. Nou en? Zul je wellicht denken, is dat dan niet het best reflecterende materiaal? Nee dus, want de Budbox Pro White reflecteert met zijn witte bekleding méér licht en minder hitte.

Als het op reflecteren aankomt gaat er niets boven zilverkleurige hamerslag materiaal, of niet? Vrijwel alle kweektenten worden daar immers mee bekleed en dat zal toch niet voor niets zijn? Wel, tot op zekere hoogte want het zilverkleurige mylar reflecteert inderdaad heel goed. Toch is het niet het allerbeste materiaal simpelweg omdat het de standaard is van zo’n beetje alle kweektenten.

Meer licht, minder warmte

Budbox kweektenten worden in Engeland ontworpen en in China gefabriceerd. Het merk levert kweektenten in zilverkleurig mylar én met een witte bekleding aan de binnenkant en dat is niet voor niets, zo blijkt. De tenten met een witte binnenkant zorgen namelijk voor zo’n 10 procent meer lichtreflectie en minstens zo belangrijk, een optimale lichtverdeling. Zonder hotspots en donkere hoeken.

Nog een reden waarom Budbox kweektenten met twee verschillende soorten binnenbekleding levert, is omdat de witte bekleding de warmte minder reflecteert. En dat zorgt voor zo’n zes tot acht graden lagere temperatuur, wat voor kwekers die met HPS kweeklampen kweken een enorme winst kan zijn. Te warme kweektenten leveren namelijk aanzienlijk minder wiet op. Het komt omdat het zilverkleurige mylar warmte zo goed reflecteert en heel goed isoleert en dus snel voor gloeiend hete kweektenten zorgt.

Irrigatiepoorten en groen kijkvenster

Naast de bijzondere witte bekleding bevatten de Budbox Pro White kweektenten natuurlijk alle benodigde openingen voor de aan- en afvoer van voldoende lucht. Daarnaast zijn alle Budbox kweektenten groter dan 120 bij 120 centimeter, links en rechts aan de onderkant voorzien van unieke irrigatiepoorten voor irrigatieslangen. Ontzettend handig voor hydrokwekers of kwekers die gebruik maken van andere automatische bewatering systemen.

Alle naden, ritsen en stiksels zijn van hoge kwaliteit en het frame is van sterke 16 millimeter dikke buizen. Corrosie van het frame is een probleem dat je bij een Budbox niet snel zal zien omdat alle buizen gepoedercoat zijn met een beschermende witte laag verf. In elkaar zetten van het frame gaat gemakkelijk met zogenaamde push en click verbindingen.

Een ander sterk punt van de Budbox kweektenten ten opzichte van de concurrentie, zijn de groene inspectie raampjes. Die werken als een filter en laten alleen groen licht door wanneer je er doorheen kijkt. Omdat groen licht planten net verstoort tijdens hun ‘slaap’ kun je je planten dus ook bekijken wanneer de kweeklamp uit staat.

Budbox Pro White kweektenten zijn op DeGrowshop.eu verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen vanaf 109,95 euro.

(advertenties)