(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In plaats van het jaarlijkse sportuitje besloot het politiekorps in Enschede dit jaar eens massaal op wiet te gaan jagen. Vorige week werd de stad in Tukkerland twee dagen lang uitgekamd en niet zonder resultaat. In 12 van de 17 panden bleek een kwekerij te huizen en duizenden prachtige dames zijn zodoende in de bloei van hun leven vermoord.

Politie in actie tegen ‘brandgevaar’

Wat is de zin van dit alles? Een vraag die iedereen zich ooit wel eens stelt, nietwaar. Iedereen? Nou niet helemaal: als je bij de politie werkt stel je namelijk géén vragen over de zin van je werk. Gewoon domweg uitvoeren wat je wordt opgedragen, na afloop van de wietgenocide een bakkie doen op het bureau en de ponskaart maar weer door die prikklok jassen om uit te checken.

In Enschede doen ze het jagen op wietkwekers ook nog eens graag geconcentreerd op twee doordeweekse dagen, zodat de voorlichter van een heuse ‘actie’ kan spreken. Zogenaamd allemaal bedoeld om ‘het brandgevaar van hennepkwekerijen’ te bestrijden, tenminste dat geeft de politie zelf als voornaamste reden voor de wietrazzia afgelopen woensdag en donderdag…

Politiefilmpje over ‘successen’

De resultaten van het ongekende plantengeweld in Enschede? Zoals gezegd waren er in 12 van de 17 onderzochte panden inderdaad wietkwekerijen gevestigd. Op 10 plekken bleek de stroom gejat te worden. Vinden politie en media veel, maar je kan het ook omdraaien: bijna een derde van de wiettelers daar jat géén stroom, wat je net zo goed best veel voor een ‘illegale’ activiteit kunt noemen. Verder kostte de tweedaagse veldtocht tegen planten in totaal 2483 dames het leven, gemiddeld zijn er dat dus 207 per locatie.

Van de grandioze verspilling van belastinggeld en politiemankracht – immers, er zal ook in Enschede geen gram wiet minder gerookt gaan worden – is ook een filmpje gemaakt door de Politie Enschede. Gepresenteerd door een blonde politiedame, zodat het (een heel klein beetje) op een echte tv-reportage lijkt. Afijn, kijk en oordeel zelf:

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)