(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sinds 1 juli kan de politie gebruikmaken van de speekseltest om snel te zien of iemand van verboden middeltjes gesnoept heeft, waaronder dus ook cannabis. Tot op heden waren het consumenten die hierdoor de sjaak waren, maar vrijdagavond viel er een taxichauffeur door de mand in Amsterdam.

Pauzejointje wordt taxichauffeur fataal

Cannabis wordt door iedereen in de samenleving gebruikt, zoveel wordt wel weer duidelijk als we het verhaal van de Politie Amsterdam Nieuw-West Zuid op hun Facebook lezen. Taxichauffeurs dus niet uitgezonderd, maar de gepakte vervoerder in Amsterdam maakte het er dan ook zelf naar dat ie tegen de lamp liep vrijdagavond.

Agenten in burger – altijd linke soep als ze hun dienstuniform niet aan hebben – zagen de taxichauffeur namelijk doodgemoedereerd een joint draaien op een parkeerplaats. Behalve ‘m draaien rookte onze hoofdpersoon de joint ook lekker op, en zo hoort het natuurlijk ook want als je draait voor de kat zijn k*t ben je sowieso een rare vogel…

Agenten in burger

Maar goed, in dit geval liep ie dus in de smiezen van de undercover politieagenten, die dan ook niet aarzelden om de kerel te rapporteren bij collega’s die een verkeerscontrole uitvoerden zodra de taxichauffeur zijn jointje achter de kiezen had en wegreed.

Daar aangekomen moest de kerel natuurlijk direct aan de speekseltest. Voor hen die niet weten hoe zo’n test er precies uitziet, de politie plaatste er een ook foto van op hun Facebook:

Vanzelfsprekend sloeg de test aan op wiet. Wanneer de uitkomst van de speekseltest positief is, volgt standaard een begeleid ritje in de politiebus naar het bureau, om daar extra bewijs voor ‘blowen in het verkeer’ te verzamelen door middel van een bloedtest. Het bloed wordt naar het Nederlands Forensisch Instituut opgestuurd en daar vellen de lab-medewerkers het definitieve oordeel.

Een gewaarschuwd mens…

In het geval van de blowende taxichauffeur in Amsterdam kunnen de sancties – bij definitief bewijs van te veel geblowd achter het stuur – nog behoorlijk vervelend zijn. Sowieso krijg je een geldboete opgelegd en loop je het risico op intrekking van je rijbewijs voor 1 jaar, maar omdat deze Amsterdammer professioneel blowde – hij was tenslotte aan het werk nietwaar – dreigt de politie hem op Facebook alvast met ‘een extra maatregel omdat hij op dat moment een taxi bestuurde’.

Je bent dus bij deze – nogmaals – gewaarschuwd voor de speekseltest. Wil je meer lezen over de achtergronden van dit nieuwe politiemiddel, lees dan de 3 columns die advocaat Mr. Veldman en cannabis onderzoeker Nicole Maalsté eraan wijdde:

Mr. Veldman – Speekseltest maakt wietgebruiker vogelvrij

Mr. Veldman – Nogmaals: de speekseltest

Spit or swallow – aanpassing speekseltest

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)