(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het wordt een heerlijk weekend, en niet alleen omdat het zonnetje zich van zijn beste kant laat zien. Dutch Headshop heeft namelijk een handige nieuwe zadenwizzard, die je precies vertelt welke wietzaden aan al je eisen voldoen. Om dat te vieren geven ze tien pakjes van vijf wietzaden weg. Lees snel wat je moet doen om te winnen!

Er zijn honderden verschillende wietsoorten en daar komen er jaarlijks tientallen bij. Er valt dus een heleboel te kiezen voor de zelfvoorzienende buiten- of binnenkweker, maar hoe maak je met zoveel verschillende wietzaden in hemelsnaam de juiste keus? Niet alle wietsoorten zijn immers geschikt voor alle manieren waarop je ze kunt kweken. Er zijn goede wietsoortjes voor buiten en andere zaadjes doen het juist binnen beter. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillen in bloeitype, effect, kweekgemak en natuurlijk de smaak.

Persoonlijk advies in 5 vragen

Om je te helpen de juiste wietzaden te kiezen heeft online Head-, Smart-, Health-, CBD-, Vaporizer- en Seedshop Dutch Headshop een handige Wietzaden Wizzard ontwikkeld. Deze magiër met verstand van wietsoorten vertelt je precies welke zaden je moet hebben in jouw persoonlijke situatie. Je hoeft daarvoor alleen even zijn vijf vragen te beantwoorden. Het is ontzettend eenvoudig, kijk maar mee:

Vraag 1: Ga je binnen of buiten kweken?

Ook magiërs beginnen met de makkelijkste vraag, namelijk wil je binnen of buiten gaan kweken? Soms staat deze keuze al vast omdat je simpelweg maar één mogelijkheid hebt. In andere gevallen is het belangrijk om je dit af te vragen, voordat je een zaadje kiest. Sommige wietzaden zijn namelijk heel goed buiten te kweken, en andere doen het juist binnen het beste. Strains die niet tegen bepaalde weersomstandigheden kunnen, kweek je bij voorkeur binnen. De Wizard selecteert deze automatisch wanneer jij een keuze maakt.

Vraag 2: Hoeveel kweekervaring heb je?

De Wizard van DHS wil ook graag weten hoeveel je al weet van de magie van het kweken. Heb je namelijk al ervaring, dan krijg je ook zaadjes voorgeschoteld die een uitdaging kunnen zijn. Heb je nog geen ervaring, dan krijg je alleen zaadjes te zien die eenvoudig te kweken zijn. Bijvoorbeeld omdat ze een korte levenscyclus hebben, of extra bestand zijn tegen schimmels en ongedierte, of gewoon omdat ze weinig verzorging nodig hebben.

Vraag 3: Wil je autoflower of fotoperiode-gevoelige wietzaadjes?

Geef je voorkeur aan autoflower zaadjes? Geef het dan door aan de Wizard, dan zoekt hij de beste zelfbloeiers voor jouw kweek uit. Autoflowers gaan zoals je misschien weet, vanzelf in bloei. Daarvoor hebben ze geen verandering in lichturen voor nodig. Je hoeft dus niet per se rekening te houden met lichtschema’s. Ze zijn ook vaak sneller klaar, waardoor het risico op toprot veel kleiner is met autoflowers. Je kunt er ook voor kiezen om juist géén autoflower zaadjes mee te nemen in het advies van de Wizard. Maar misschien maakt het je ook helemaal niet uit, en dan is het fijn dat de Wizard je sowieso alle opties aanbiedt.

Vraag 4: Welk effect wens je?

Ben je liever energiek high omdat je nog wat wilt doen na het roken van je eigen wiet? Of is knetterstoned op de bank liggen meer jouw ding? Na je keuze tovert de wizard de zaadjes uit zijn hoed die bij het gewenste effect passen. Hij heeft speciale tovertrucs voor de allersterkste wietsoorten met veel THC, maar kent ook alle niet bedwelmende CBD wietsoorten. Kortom, er pruttelt voor ieder wat wils in zijn ketel…

Laatste vraag: Wat vind je belangrijk aan een wietsoort?

Uit het enorme assortiment van Dutch-Headshop zijn nu slechts tientallen zaadjes overgebleven. Door de laatste vraag te beantwoorden blijft er een mooie selectie over, waar jij iets uit kunt kiezen dat je aanspreekt. Dus wat vind je nou echt belangrijk tijdens het kweken? Wil je bijvoorbeeld lekker snel klaar zijn bij een buitenkweek, of maakt het je niet uit, zolang er maar zakken vol wiet van de plant afkomen? Geef het door aan de Wizard en hij schotelt je de meest geschikte zaden voor. Zelf als je niet wilt dat je buren merken dat je wiet kweekt kan de Wizard je helpen. Kies voor onopvallend kweken en je krijgt strains die minder geurig zijn, extra klein blijven of er vanwege hun bijzondere eigenschappen niet uitzien als echte wietplanten.

Nu hoef je alleen nog kiezen wat je aanspreekt! Want natuurlijk kiest de Wietzaden Wizard van Dutch Headshop niet één enkele wietsoort voor je uit. Dan zou jouw eigen gevoel er immers niet meer toe doen. De wiet tovenaar maakt een mooie selectie voor je. Elk zaadje voldoet aan jouw eisen. Bekijk ze en kies de soort die je aanspreekt. Toch niet helemaal tevreden over de antwoorden die je gegeven hebt, en daarmee de selectie? De Wietzaden Wizard helpt je graag opnieuw!

Gratis wietzaadjes winnen!

Krijg je al zin om de nieuwe Wietzaden Wizzard te proberen? Goed zo, want daarmee maak je meteen kans om gratis vijf huismerk wietzaadjes van jouw keus te winnen. Probeer de Wizzard dus meteen uit, en stuur ons een screenshot van de resultaten die de Wizzard voor je op het scherm tovert. Zorg ervoor dat er minstens één huismerk wietsoort op het screenshot te zien is, want als je wint ontvang je die gratis thuis. Insturen kan tot en met vrijdag 11 maart op het email adres redactie@rollingstoned.nl. Winnaars krijgen daarover uiterlijk op dinsdag 15 maart per email van ons een bericht.

[Openingsbeeld: xpixel / SThom, Shutterstock]
(advertentie)