(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zijn glazen potten nog steeds de beste manier om wiet te bewaren? Waarschijnlijk wel, maar er is tegenwoordig een nieuwe container on the block en dat is dus geen pot maar een zak van plastic. De zogenaamde Grove Bags zijn erg populair en speciaal gemaakt om wiet in te bewaren en curen tegelijk.

Nou ja zeg, jarenlang vertellen jullie me dat ik mijn wiet in een potje moet bewaren, en dan gaan jullie me nu wijsmaken dat ik het weer in een plastic zak moet doen? Nee, zeker niet want potten zijn nog altijd milieuvriendelijker en bieden maximale bescherming voor je kostbare toppen.

Nooit meer burpen?

Dat gezegd hebbende zijn de zogeheten Grove Bags wel razendpopulair aan het worden. De zakken bestaan uit verschillende speciale lagen, waardoor ze het vochtgehalte in de zak tussen de 58 en 62% kunnen houden. Het microklimaat dat in de terploc zakken ontstaat, gaat oxidatie tegen en zorgt ervoor dat terpenen maximaal behouden blijven.

De Grove Bags zijn zo populair vanwege het gemak dat ze bieden, want je hoeft bij het curen niet meer te burpen. Dat moet bij het gebruik van glazen potten wel, en is het dagelijks even openen van de pot, om eventuele vochtige lucht eruit te laten. De vochtregulerende zakken zorgen ervoor dat de luchtvochtigheid tussen de 58 en 62% blijft, maar dan mag de wiet een vochtgehalte van maximaal 12% hebben.

Daarnaast nemen de zakken weinig ruimte in, en zijn ze licht van gewicht en voordelig in de aanschaf. Ze zijn ook antistatisch, zodat er zo min mogelijk trichomen aan blijven plakken. En er zijn zelfs kleine Grove Bags voor bijvoorbeeld coffeeshops, om hun wiet tot aan de klant in te laten rijpen. Desgewenst kunnen deze ook met een eigen ontwerp bedrukt worden.

Meerlaags plastic?

In Grove Bags zou je cannabis volgens sommigen nog beter kunnen curen (rijpen) dan in glazen potten. De zakken houden de luchtvochtigheid namelijk precies tussen de 58 en 62%, zodat je het na het verpakken niet meer hoeft aan te raken tot je het wil gebruiken. Daarnaast beschermen de zakken tegen UV licht en zijn ze geurdicht en antistatisch om te voorkomen dat trichomen eraan blijven plakken. In de zakken heerst een laag zuurstofgehalte dat oxidatie van terpenen en cannabinoïden tegengaat.

Al deze eigenschappen hebben de Grove Bags te danken aan een mix van verschillende lagen, die samenwerken om het optimale klimaat voor je wiet te creëren. Dat betekent trouwens niet dat je de wiet niet meer hoeft te drogen of burpen, want op de website van Grove Bags lezen we dat je de zakken pas kunt sluiten als de wiet een maximaal vochtgehalte van 10 tot 12% heeft. Ook wordt helaas niet uitgelegd waar al die lagen precies van gemaakt zijn, en hoe deze materialen precies werken.

Wij blijven nog even met onze glazen potten burpen, maar gebruikers van Grove Bags zijn overwegend positief. De zakken nemen weinig ruimte in en zijn licht van gewicht. De zakken zijn met een eigen logo te bedrukken wat ze ideaal maakt voor coffeeshops. Je kunt ze dicht sealen maar helaas kun je dat maar één keer doen. De Grove Bag is dan ook niet echt een goede keus voor het milieu.

Wil je ze proberen? Grove Bags zijn in allerlei maten en met of zonder venster te bestellen, onder meer op grovebags.eu en andere online webshops. 

(advertentie)