(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Maandagavond gaat ie de lucht in: de 1e aflevering van de MTV sitcom ‘Mary + Jane’. De eerste van een hele serie cannabis comedies die in de kiem zijn gezet in de VS. In dit geval met twee vrouwelijke hoofdrolspelers en met muziek van en geproduceerd door Snoop Dogg!

Wiet is hot in tv-land

Er zitten heel wat wietseries in de pijplijn van de Amerikaanse tv-zenders. Natuurlijk, ooit hadden we al de langlopende comedy ‘Weeds’ en op internet (en later betaalzender HBO) was de in New York spelende serie ‘High Maintenance’ een bescheiden culthit (over een mobiele dealer die bij je thuiskomt), maar met de legalisering in Colorado en andere staten breekt de groene revolutie nu pas echt goed los. Zo werkt de bedenker van ‘Two and a Half Men’ en ‘The Big Bang Theory’ aan een comedy met wiet in de hoofdrol, lanceert Amazon de cannabisserie ‘Highland’ en komt NBC dit seizoen met ‘Buds’.

Snoop Dogg is producent

Maar maandag 5 september is de primeur voor MTV dit televisieseizoen, geproduceerd door niemand minder als rapper en cannabis entrepreneur Snoop Dogg. Centraal staan twee dames: Jordan (Scout Durwood) en Paige (Jessica Rothe), die hun eigen medical marijuana dispensary  runnen in Los Angeles. Het zijn ’two best buds’ zogezegd.

De plot is onnavolgbaar, dus citeren we de makers maar even (in het Engels): “Mary + Jane follows the (mis)adventures of two young women who want to be the great ganjapreneurs of the east side of Los Angeles. But because this show is a comedy, it’s about a lot more than that. It’s about the trendy culture of Los Angeles, exclusive restaurants, internet dating, trying to come up with money to pay the power bill, and the madness of trying to figure out love and life in your twenties. But above all else, it’s about female friendship.”

Only in America (?)

Goed, of en wanneer deze serie op onze MTV komt is onbekend, maar handige rakkers weten ‘m vast wel op te snorren via het internet, nietwaar? Laten we je nu achter met de officiële promo van de wietserie, wij zijn alvast heel benieuwd! En oh ja, als je afvraagt of ze echte wiet roken in de serie? Nee, ze zitten aan de oregano…

(advertentie)