(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De kweekruimtes van het Cannabis Strain Testing 420 Project staan nooit lang leeg. Eigenlijk staan ze helemaal nooit leeg. Ook niet na de oogst van de Sensi Star planten zoals Pothead in deze update beschrijft. Nieuwe wietsoorten staan namelijk alweer te trappelen voor een veelbelovende multi-strain test tussen LED en HPS. 

sensi-star-intro

Dikke compacte buds aan de Sensi Star planten zo vlak voor de oogst.

Sommigen van jullie zaten er misschien al op te wachten, maar hier ben ik dan toch met het laatste eindverslag van de Sensi Star planten. Het verslag liet wat langer op zich wachten vanwege tegenslagen aan het thuisfront. Nierstenen dwongen mijn vriendin namelijk het ziekenhuis in. Door het dagelijks op en neer reizen van en naar het ziekenhuis, schoot de verzorging van de Sensi Star planten er tijdens de laatste bloeiweek helaas wat bij in. Zo werd de tent iets te weinig verlucht terwijl de toppen wel op hun dikst waren. Hierdoor kregen twee grote vijanden kans om zich in de tent te nestelen; de heren meeldauw en toprot om precies te zijn…

Water en melk

Zodra ik de meeldauw opmerkte werden de besmette plekken behandeld met water en melk, wat inhoudt dat je 4 delen melk en 6 delen water vermengt en het via een plantenspuit aanbrengt op de aangetaste delen of op de gehele plant in het geval van een ernstige besmetting. Aangezien de planten al bijna klaar voor de oogst waren, was de ganse plant inspuiten geen optie. Met een borsteltje en enige voorzichtigheid ben ik daarom te werk gegaan om alle meeldauw te bewerken met de water en melk oplossing.

Mijn inspanning mocht echter niet baten en de meeldauw verspreidde zich razendsnel over het blad en de stammen, waardoor we zeven dagen voor de oorspronkelijk geplande oogstdatum met knippen moesten beginnen. Tijdens het oogsten en de eerste trim stoten we vervolgens al snel op het volgende probleem: toprot in een paar van de prachtigste hoofdtoppen 🙁

sensistarbud

Aan de meeste toppen gelukkig geen toprot, mooie zoet-geurende cola’s!

Ondanks dat we de luchtvochtigheid en temperatuur vrijwel steeds perfect hadden, kregen we dust toch te maken met botrytis en dat wijd ik persoonlijk aan de paar dagen waarin de tent slecht belucht werd tijdens de ziekenhuisperiode. Het is ontzettend jammer maar soms zijn er gewoon zwaarder wegende prioriteiten waar wietplanten dan onder lijden. Het is niet anders, maar je weet wat ze zeggen over regen en zonneschijn.

2016-11-10-00-02-51Dus gelukkig hebben we ook positief nieuws over de Sensi Star planten; na de oogst van de Sensi Star dames, het trimmen, drogen en curen kwamen we al snel tot de conclusie dat we te maken hebben met een killer van een wietsoort! De eerste dagen van het drogen zat het met de geur direct goed en dat is zo gebleven en er eigenlijk alleen maar op verbeterd tijdens de cure. Op alle dames die we deze ronde kweekten, stonden echt mooie dikke cola’s met keiharde compacte toppen. Een typisch kenmerk voor deze cupwinnende soort van Paradise Seeds.

We hebben drie verschillende fenotypen ontdekt bij de Sensi Star planten. Geen grote verschillen qua smaak en effect, enkel kleine verschillen in groei en opbouw van de planten tijdens de kweek. Meestal zijn er ook wel kleine verschillen in de smaak en geur en bag appeal, alleen hadden we dat nu eigenlijk niet. Ik moet zeggen dat deze soort heel stabiel is, en dat is natuurlijk zeer gewenst.

Na een weekje curen waren de toppen klaar om te proeven, het curen ging op zich best snel en is een proces dat natuurlijk ook niet stopt. Dat de wiet na een week al erg lekker smaakte, heeft vooral te maken met de potentie van de plant volgens mij, deze soort staat bol van de hars en de smaakstoffen en dat maakt natuurlijk al snel een heerlijk opstekertje! Nog een curetip, wanneer je tijdens het drogen een gras-achtige lucht ruikt wees dan niet bang dat die in je wiet zal blijven. Laat de wiet dan gewoon volgens plan goed drogen en neem je tijd om te curen, je zult merken dat de grasgeur vanzelf plaats maakt voor een lekkere wietgeur. Het grasgeurtje is te wijten aan het vocht dat verdampt uit het plantmateriaal.

2016-11-10-00-03-15Fier als ik ben op deze Sensi Star, ben ik ervan overtuigd dat we hier dik mee in de prijzen zouden vallen indien we ermee aan een cup zouden deelnemen.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Het einde van de ene ronde, betekent altijd een nieuw begin hier bij het cannabis strain testing 420 project. De volgende ronde wordt weer een met veel verschillende soorten. We gaan de kweek deze keer in twee delen opsplitsen. Eén deel komt onder Spectrum King led’s in de tent, en een tweede deel zal onder HPS en metaal halide kweeklampen in een open-grow opstelling gekweekt worden. Zo kunnen we goed de verschillen tussen deze led en de oude vertrouwde hoge druk natrium lampen laten zien.

En dan rest mij alleen nog het leukste van een eerste update van een nieuwe kweekronde; het opsommen van de verschillende smakelijke soortjes die gekweekt zullen worden. Hier komen ze!

 • Fruit Punch & Strawberry Cake – Heavyweight Seeds
 • Glueberry Skunk & Black Valium – TOP SHELF ELITE
 • Pure Kush & Blueberry Ghost OG – Original Sensible Cannabis Seeds
 • The Edge – Dutch Passion
 • Power Kush – Zambeza-seeds
 • Thunderstruck & Sumo’s OG – Sumo Seeds
 • Bubba Kush – DINAFEM by Zamnesia Webshop…
 • 24K Gold – DNA Genetics by Grow Your Own
 • Super Skunk – Spliff Seeds Amsterdam
 • Superiour Diesel – SuzySeeds
 • Cali SFV OG – BSB Genetics
 • Cheese – BSB Genetics
 • Dr. Kush – HighSeeds

Dat belooft dus weer een zware ronde te worden! De meiden staan nu onder 18 uur licht en dat blijven ze ook nog zeker een week. Daarna zal ik driekwart van de dames toppen, een kwart van de planten laat ik hun gang gaan. Kerst komt eraan dus een paar mooie wiet-kerstbomen zijn wel op hun plaats dacht ik zo 😉

2016-11-09-21-45-45

Boven de planten die in een open grow onder hoge druk natrium en metaal halide lampen gekweekt gaan worden, onder de dames die mogen genieten van de Spectrum King led-zonnetjes.

2016-11-09-21-45-00

Tot over een paar weken bij weer een nieuwe update uit ons Cannabis Strain Testing 420 Project. Groene groeten, Pothead Sativa (Spectrum)King.

(advertentie)