(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wanneer je zoals Minnie experimenteert met verschillende led-spots en TL als primaire energiebron voor wietplanten, dan kun je niet altijd voorspellen hoe wietplanten erop reageren. In haar geval strekken de planten nogal veel, maar is dat erg? Dat is de strekking van deze kweekupdate.

Mijn planten zijn de afgelopen twee weken weer flink gegroeid. Dat klinkt positief, maar is in mijn geval toch niet helemaal de groei waar ik op gehoopt had. De combinatie van ledspots en de T-Neon heeft bij elkaar een wattage van bijna 350 Watt, maar dit is voor de planten blijkbaar toch niet helemaal voldoende. Dat de wietplanten zich zo hard uitrekken geeft dit maar eens aan. Ze willen meer licht hebben en strekken zich daarom zo hoog mogelijk uit om dichter bij het licht te komen. Maar is dit slecht?

De strekking…

Ja en nee, aan de ene kant is het niet erg wenselijk en zorgt het ervoor dat de onderste takken helemaal weinig licht opvangen. Aan de andere kant schrijf ik kweekupdates en leer je nu waarschijnlijk meer dan wanneer mijn kweek helemaal perfect zou verlopen. Nog een wijze les die ik jullie wil meegeven, is dat je een kweek nooit moet opgeven. Mijn wietplanten strekken dan misschien wel te veel, aan het einde van de bloeifase zal ik er toch een heerlijke oogst aan overhouden. Dat de planten tijdens de kweek zo strekken, zul je aan de smaak van de wiet in ieder geval niet merken straks.

Wat ik dus vooral wil laten zien, is dat je een kweek altijd kunt afronden, ook al zien je planten er misschien niet optimaal uit. Zolang mijn planten groeien en bloeien – en dat doen ze – zal ik ze afbloeien en oogsten. De bloei is nu ook goed op gang gekomen. Overal vormen zich nu topjes en die zullen steeds groter worden. De extra snelle groei heeft er helaas wel voor gezogd dat sommige van de bovenste blaadjes in de lampen groeiden afgelopen week. Deze blaadjes zijn daardoor wat verbrand helaas. Ik heb de lampen toen weer iets hoger gehangen, ik hoop wel dat de strek en de groei er nu een beetje uit is want heel veel ruimte in de hoogte heb ik niet meer in mijn kweektentje.

Met mijn koolstoffilter is niets mis. Buiten de tent ruik ik niets van de planten, maar zodra ik de tent openrits komt een heerlijke zoete geur me tegemoet. De Blue Berries geven een lekkere frisse geur af die me doet denken aan fris rood fruit zoals aardbeien en bessen. Nu de planten ook al trichomen aanmaken, zal de geur ervan steeds sterker worden, en het ruikt nu al zo heerlijk!

Voor over twee weken – mijn volgende update – hoop ik dat de planten nu stoppen met groeien en zich volledig op de bloei zullen storten. En dat de toppen, ondanks dat ze wat ver uit elkaar groeien dikker en dikker zullen worden. Op zich krijgen ze best veel licht dus dat zal moeten lukken. Ik ga weer verder mijn planten watergeven en praat jullie over twee weken weer bij. Overigens geef ik de planten nu ongeveer 150 milliliter water per twee dagen.

Minnie

 

(advertenties)