(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jazeker, Nederland en Vlaanderen tellen ook vele vrouwelijke thuistelers. Minnie is daar een van. In de kweekruimte staat zij haar mannetje, maar dan wel met een vrouwelijke touch. Dus vind je in haar kweektent vrolijk paars gekleurde soorten met een hoge aaibaarheidsfactor. Kijken hoe haar Blue Berry er twee weken na het ontkiemen bijstaat. 

Wie mijn eerste verslag op RollingStoned heeft gelezen, weet dat ik ongeveer twee weken geleden vijf Blue Berry zaden van Spliff Seeds heb laten ontkiemen. Het is een lekkere fruitige soort op basis van Chocolate Thai, Afghani #1, Highland Oaxaca en Northern Lights Special. Genen vanuit zowat alle windstreken dus, maar wel indica dominant. Toch heeft deze soort ook een aanwezige sativa invloed, wat ik nu al merk omdat de dames aardig snel naar het licht toe willen. Ze strekken met andere woorden wat maar waarschijnlijk ligt dat ook aan mijn kweeklicht. Wanneer dat te hoog hangt of de weinig vermogen heeft, zie je dat wietplanten zich strekken om meer licht te kunnen opvangen.

Zoals ik vorige week heb verteld bestaat mijn kweeklicht uit een 5-tal paarse ledspots, 4 witte leds en een TL balk, samen goed voor 173 Watt. Om het strekken wat tegen te gaan heb ik alle spots en de TL deze week wat lager gehangen en er een extra 175 Watt T-Neon bijgeplaatst. In totaal heb ik daarmee het ‘motortje’ dat mijn planten aandrijft verdubbeld en krijgen de Blue Berries nu zoveel lichtenergie dat ze hopelijk stoppen met strekken.

12 Uur licht, 12 uur donker

De eerste twee weken stonden de planten op een lichtschema om te groeien. Zoals de dagen in de natuur in het voorjaar en de zomer ook lekker lang duren, zo stonden mijn wietplanten ook dagelijks 18 uur in het licht. Zolang je 14 uur of meer licht aan wietplanten geeft zullen ze net als in de natuur blijven groeien. De bloeiperiode waarin wietplanten toppen maken, komt dus pas op gang wanneer wietplanten minder dan 14 uur licht krijgen. Of – met andere woorden – dagelijks 10 uur of langer in het donker staan.

Omdat ik 5 wietplanten kweek in een kweektentje van slechts 60 bij 60 centimeter heb ik de Blue Berries deze week al op een lichtschema van 12 uur licht en 12 uur donker gezet. Ze zullen overigens niet meteen met bloeien beginnen, maar eerst nog een flink stuk groeien. Ik ben dus helemaal niet bang dat ze te klein blijven, ze groeien zeker nog drie weken door en zullen waarschijnlijk meer dan verdubbelen qua formaat.

Ik geef de Blue Berry planten op dit moment ongeveer 100 milliliter water per dag. Zonder verdere toevoegingen in de vorm van plantvoeding. De aarde bevat nog genoeg stikstof, natrium, kalium en andere zouten voor de planten dus bijvoeden is niet nodig. Om ze toch te kunnen verwennen besproei ik ze drie keer per dag met water, dat vinden ze volgens mij heerlijk. Ik hoor ze in ieder geval niet klagen 😉

Liefs, Minnie (met een beetje hulp van Elmo)

(advertenties)