(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ergens in een gezellige en pas geschilderde woning in de lage landen staat een heerlijke familie Sensi Star planten te bloeien onder twee Spectrum King led kweeklampen. We hebben het natuurlijk over het Cannabis Strain Testing 420 project. We tellen dag 21 van de zichtbare bloei dus je snapt hoe de planten erbij staan… 

Twee weken geleden konden jullie zien dat onze Sensi Star planten van Paradise Seeds de eerste tekens van de bloei lieten zien. Sensi Star is een knaller van een indica, en een bijzonder sterke wietsoort. Wellicht is Sensi Star zelfs wel de sterkste indica die we ooit hebben getest hier bij het Cannabis Strain Testing 420 project. Wil je haar zelf ook eens proberen, hier kun je Sensi Star zaden vinden.

De ene kweker telt de bloeiweken vanaf het moment dat hij zijn planten op 12 uur licht en 12 uur donker zet, en de ander begint pas te tellen vanaf het moment dat hij de eerste bloeiharen ziet. Wij doen het gewoon beide, we kunnen vanaf vandaag spreken van 21 dagen zichtbare bloei, en het is 35 dagen geleden sinds we de omschakeling naar 11/13 (licht/donker) maakten.

Het einde van de door Paradise zelf voorspelde bloeiperiode van 56 – 63 dagen komt dus stilaan dichterbij alweer, en dat is te zien in onze Mammoth Ivory 240L ook! De toppen beginnen zich al heel mooi te vormen en de harsproductie (THC!) stoomt op volle toeren door. Het begint hier al aardig lekker te stinken ook nu. De zoete fruitige geur schiet zo de neus in bij het openmaken van de tent, laten we er een virtueel kijkje nemen.

20161017_121028

20161017_120919

20161017_120826

20161017_120944

Dutch Kush

Naast de Sensi Star hebben we deze ronde ook het genoegen om kennis te mogen maken met een van de laatste strains van Paradise Seeds. Dutch Kush is ook al zo’n knaller van een indica. De soorten gaan dus prima samen door één deur, of één kweektent in dit geval. Onze Dutch Kush plant staat in een iets kleinere Root Pouch (soort smartpot) als de Sensi Star dames. Ook staat ze als enige met haar wortels in de aarde en niet in kokos. Ze liep daardoor wat achter op de rest, maar blijkbaar heeft ze toch een manier gevonden om er lustig op los te bloeien. Hieronder zie je haar, ze heeft net als de Sensi Star hele lange pistils (bloeiharen) en dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: dikke toppen!

dutchkush

Zoals jullie kunnen zien staan de planten er gezond en vitaal bij. Dat hebben ze deze keer onder meer te danken aan de voedingslijn van Advanced Nutrients. Vanaf de vijfde bloeiweek starten we met het toevoegen van Overdrive. Naast de B52 basisvoeding. Overdrive is een soort van booster zoals PK13-14. Op naar dikke cola’s met veel hars dus!

Na zonneschijn komt…

Ja hoor, zeker wel. Ook hier op #cstp experimenteren we wel eens wat en dat draait niet altijd op een succes uit, zo blijkt. Ik heb het over ons defoliation project dat we uitvoerden op de drie stekken onder HPS. Defoliation is een techniek waarbij je op gezette tijden bijna alle schutbladeren van wietplanten verwijdert, hier kun je er meer over lezen. Het leek tot week 3 van de bloeifase allemaal goed te gaan. Maar in de overgang naar week vier, wanneer de toppen stilaan vorm zouden krijgen, zagen we al dat het niet helemaal volgens plan verliep.

In de vijfde en de zesde week werd het dan helemaal duidelijk dat het niks zou worden, geen verdikkingen te zien en sommige topjes hebben zelfs geen THC en zien er al helemaal niet uit. In de achtste week heb ik de drie dames dan maar geoogst. Er kwam amper iets vanaf en over kwaliteit kon ik ook niet echt spreken. Toch waren de moeders waarvan de stekken kwamen van superkwaliteit. Conclusie: toekomstgericht als we zijn gaan we dat defoliation toch maar voor wat het is. De resultaten zijn immers veel beter wanneer we onze planten hier niet aan worden aan onderworpen.

(advertentie)