(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dagelijks wordt de brave burger doodsbang gemaakt door de politie. Jazeker, de politie! Die schroomt namelijk niet om HEEL GROTE WOORDEN ertegenaan te gooien zodra het om wiet gaat. Exemplarisch voor deze gecoördineerde anti-cannabis staatspropaganda, is dit Facebook-bericht van de politie Zutphen over een “levensgevaarlijke hennepkwekerij”.

Propaganda met belastinggeld

Dat ze bij justitie en politie steevast met termen als ‘levensgevaarlijk’, ‘brandgevaar’, ‘ondermijning’, ‘grote schade’ en ‘veel geweld’ komen aankakken wanneer het over wiet(planten) gaat, is nog wel enigszins te begrijpen. Tenslotte moeten budget en diensturen veiliggesteld worden, en als je maar vaak genoeg bovenstaande grote woorden gebruikt zal je stevig in je schoenen moeten staan als belastinggeld-verdeler om de moord-en-brand roepende politie/justitie niét hun zin te geven.

Erger nog en wat ons betreft wél onbegrijpelijk is dat hun ongefundeerde propaganda-kretologie veelal klakkeloos wordt overgenomen door de media, bloggers en genoemde brave burgers. Zelf kritisch nadenken of het wel zo ZWART-wit is allemaal in de wiet is er niet bij. Samengevat:

NL is een narcostaat met wietvolk dat 90% van de shit exporteert en ondertussen heel het eigen land ondermijnt en/of in gevaar brengt met al dat gedeal, gepruts en geschiet

Geloof je niet dat het zo ‘gespeeld wordt’ door onze liefhebbende overheidsdiensten? Check dan onderstaand fragment eens, dat je vindt op de met belastinggeld opgezette site www.stophennepteelt.nl

Nou nou; zware criminelen, geweld, bedreiging en de immer terugkerende klassieker ‘levensgevaarlijk’. Maar behalve dat Pablo Escobar-achtige narcos het voor het zeggen hebben in de ondermijnende wietwereld, loeren er nog andere onvermoede dodelijke gevaren in de tent.

Kijk maar:

Het is levensgevaarlijk in Zutphen

Afijn, terug naar zo’n typisch staaltje framen door de politie, wat in dit Zutphense geval tot gevolg heeft dat lokale media kritiekloos hun artikel een kop als deze meegeven:

Nou zagen wij zo op het eerste gezicht niet direct levensgevaar op de bijbehorende foto of in de tekst, dus hopten we maar even naar de Facebook-pagina van de Politie Zutphen, om te kijken of we daar meer te weten komen. Dit is hun tekst:

En daar is het dan, toch..?

Weer die ‘levensgevaarlijke situatie’. Trillend op onze benen van angst (zo ziet de popo het ook graag) scrollen we nog een klein beetje verder naar beneden om dan maar op de bijbehorende politiefoto te zien waar dat levensgevaar dreigt. Welnu, hier is het:

[Oh ja, de geenszins overdreven openingstekening hebben we geleend van de schitterende website Stophennepteelt.nl, want wij betalen ook belasting…]
(advertentie)