(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar Groot-Brittannië, want daar zijn politieagenten in Nottinghamshire ‘gechoqueerd’ over een vondst in het bos. De dienders waren op zoek naar stoute kinderen die zich zouden vergrijpen aan lachgas. Die werden niet gevonden, maar wel ‘een potente cannabis strain die open en bloot werd geteeld’. En niet zomaar wiet mensen, maar heuse Kandy Kush!

Agenten het bos ingestuurd

Dat de betrokken politieagenten Neil Reddish en Lara Holbrook hierdoor gechoqueerd zijn, verzinnen wij niet hoor, dat schrijft de Nothinghamshire Police deze woensdag zelf op haar website: ‘Officers find potent variety of cannabis growing in wood‘.

Goed, Neil en Lara doken dus samen de bosjes in op 12 juni jongstleden. Niet om eens een lekker zomers potje geüniformeerde seks te bedrijven, maar om kinderen op te speuren die naar verluidt het Watnall Wood  in Watnall misbruiken om eens danig aan het lachgas te gaan hangen. En dat mag niet, hè?

Candy, open en bloot

Maar ja, die stank van wiet… daar kan geen politieneus tegen. Of politie, het gaat hier eigenlijk om Police Community Support Officers, wat wij hier BOA’s noemen. PCSO Holbrook dus en zij zegt: “De stank voerde ons verder het bos in, waar we met stomheid geslagen werden toen we een ‘kraamkamer’ vonden met 9 grote en 11 kleine wietplanten die daar zomaar open en bloot groeiden.”

De 11 kleine Kandy Kushjes…

Naar eigen zeggen konden BOA’s Lara en Neil niet geloven wat ze zagen. Toen ze echter toch gewoon hun ogen bleven volgen zagen ze dat er zelfs labels aan de plantjes hingen, met daarop het woord ‘Candy’.

Boa Holbrook besluit het mysterie eigenhandig te ontrafelen. “Ik deed wat onderzoek op internet en ontdekte dat het hier gaat om een erg stevige en potente Amerikaanse cannabis soort met de naam ‘Kandy Kush’ die buiten gekweekt kan worden zonder hydroponics en die een hoge potentie heeft.” Dubbel potent dus zogezegd, haha.

BOA’s door het kippengaas

De potente wietplanten waren in het kreupelhout verstopt onder ‘zelf-groeiende kweekfolie’ en volgens Holbrooke zouden ‘niet veel leden van het publiek hebben geweten wat zij waren’. Volgens deze politie (nou ja, bijna-politie) deskundige stonden de planten er al enige tijd, omdat ze tot aan haar middel kwamen. De grotere dames, de kleintjes nog niet natuurlijk.

De 9 ‘grote’ Kandy Kush wietplanten…

Ook was er een drainage-systeem aangelegd en was het geheel afgezet met chicken wire. Maar kippengaas houdt natuurlijk geen smerissen noch bijna-smerissen zoals BOA’s tegen, hoogstens kippen, al komen wij die persoonlijk niet vaak tegen in het bos. De wietplanten zijn volgens de politie van Nothinghamshire overigens na die 12e juni ‘swiftly dismantled’.

LEES OOK:   Kandy Kush: Kush nugs van Train Wreck formaat

Beleefd briefje achterlaten

Einde van dit Britse guerrillaverhaaltje? Nog niet helemaal. We zijn tenslotte in het beleefde Groot-Brittannië. PCSO Holbrook: “De planten zijn in beslag genomen en vernietigd en we hebben een briefje achtergelaten voor wie ze dan ook aan het kweken was met de vraag of ze zich alsjeblieft zouden willen onthouden van cannabis kweken in dit gebied omdat wij het gebied regelmatig zullen patrouilleren.”

Het nieuwsbericht op de website van de Nothinghamshire Police besluit minder grappig, want met de keiharde realiteit van de Britse drugswet anno 2020. ‘Cannabis is een Class B drug, de levering daarvan is strafbaar met maximaal 14 jaar gevangenisstraf, een ongelimiteerde geldboete of beide’.

(advertenties)