(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Mocht er zoiets bestaan als de verkiezing van de wietgek van het jaar, dan gaat die in 2020 naar Robert Stienstra. De jongeman uit de Amerikaanse staat Florida probeerde zaterdag een vliegtuig – ja, een VLIEGTUIG – te stelen om zijn vriendin te ontmoeten, waarbij ie ook nog eens een halve kilo wiet op zak had. Recreatieve wiet is in Florida nog gewoon ouderwets verboden trouwens.

Flying high in Florida

Maak virtueel kennis met Robert Stienstra, de wannabe vliegtuigdief. Zijn naam klinkt nogal Nederlands, maar wij konden niet achterhalen of het hier inderdaad om een landgenoot in de penarie gaat. Of om een voormalige landgenoot. Hoe dan ook, de Robert Stienstra waar we het hier over hebben is 22 jaar oud en probeerde zaterdag een vliegtuig te pikken op het vliegveld van New Smyrna Beach in Florida.

Helaas voor de ondernemende jongeman zag een vlieginstructeur hem over de vleugel van het vliegtuig kruipen, op een gedeelte van het vliegveld dat niet voor het gewone publiek toegankelijk is.

Dit is ‘m dan, de wietgek van 2020: ROBERT STIENSTRA (22)

Robert is de Sjaak

Vanzelfsprekend was de politie in geen tijd ter plaatse. Stienstra vertelde de agenten dat hij onlangs het betreffende vliegtuig had gekocht voor 20.000 dollar handje-contantje. En dat ie er nu maar eens mee naar Californië zou gaan vliegen, om daar zijn vriendin te ontmoeten. Hoe romantisch!

Toen de stomverbaasde politieagenten de romanticus vroegen of hij wel wist hoe je een vliegtuig moet besturen, probeerde de vogel ervandoor te gaan door uit een nooduitgang-raampje van het toestel te springen. Dat mislukte faliekant en Robert werd binnenstebuiten gekeerd door de cops.

Daarbij kwam wel het een en ander tevoorschijn: zijn ID, zonnebrillen, koptelefoons, sigaartjes, 2 aanstekers, een zakmes en een laptop in de categorie ‘onschuldig’. Maar ook een glazen pijpje dat later positief testte op methamphetamine a.k.a. crystal meth. En om het in stijl af te ronden: een halve kilo wiet!

Serie aanklachten

Alleen medicinale cannabis is gelegaliseerd in de staat Florida. Volgens de politie had Robert Stienstra echter geen mediwietkaart op zak (of ander papierwerk) om aan te tonen dat zijn 500 gram cannabis niet illegaal zou zijn. Maar nog geeft Robert niet op. “Gedurende het onderzoek verklaarde de verdachte dat hij de manager van een medical marijuana dispensary is en dat hij de cannabis naar Californië moest transporteren”, zo stelt het politierapport.

Het mag niet baten. Onze jongeman is inmiddels in het bezit van een serie aanklachten: bezit van drugsparafernalia, binnendringen van een operationele zone op een vliegveld, bezit van meer dan 20 gram wiet en diefstal van meer dan $100.000 – een extra aanklacht die hij krijgt wegens het stelen van een motorvoertuig én het vluchten van de plek van een verkeersongeval in Daytona Beach.

Nee, het is zeer de vraag of de prille liefde tussen Robert en zijn Californische vriendin dit allemaal gaat overleven…

[openingsbeeld: The Cannabiz Agency/Shutterstock]
(advertenties)