(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Tegenvallertje voor wietkwekend en -minnend Turkije. Hun werkweek kon niet slechter beginnen, want de veiligheidsdiensten gingen in het zuid-oosten van het land zó hard tekeer tegen onze favoriete plant dat er in totaal 7,5 miljoen wietplanten sneuvelden op liefst 89 verschillende locaties!

Massale anti-drugsoperatie in zuidoost Turkije

Nee, de massale anti-wiet acties zullen de kwakkelende Turkse economie en export bepaald niet sneller erbovenop helpen. Maar jammer genoeg ziet president Erdogan dat net even anders; voor hem geen reddende, lucratieve cannabishandel en al helemaal niet in het in zijn ogen opstandige en dus terroristische zuidoosten van Turkije. Keiharde actie daar tegen alles wat wiet is en niets anders.

Al dit Turkse lekkers is inmiddels niet meer…

Enter de mega-actie van de veiligheidsdiensten (zoals persbureau AA het omschrijft) deze maandag. Gezien het idiote aantal wietplanten van 7,5 miljoen stuks op 89 verschillende plekken, valt het aantal verdachten dat bij de actie is opgepakt reuze mee: twee.

De hele show werd opgevoerd als onderdeel van een operatie van de gendarmerie in de provincie Diyarbakir. Volgens persbureau AA, die de gouverneur citeert ‘om drugssmokkel te stoppen door de terroristische PKK en de daders voor de rechter te brengen’.

Planten, wiet en water

Met slechts twee arrestaties kunnen we dat laatste wel als een flopje bestempelen. In tegenstelling tot die 7,5 miljoen planten, meer dan 1.600 kilo cannabis, waterleidingen van in totaal 8.400 meter lang en zes waterpompen die in beslag zijn genomen en inmiddels ook zijn vernietigd. ‘Het was de grootste hoeveelheid cannabis die ooit tijdens één operatie werd gepakt in de laatste 4 jaar’, weet persbureau AA ook nog te melden.

Daarna krijgt de PKK er nog een keer van langs in de Turkse media. Zo zouden ze hun ‘terroristische activiteiten al sinds begin jaren 80 financieren met illegale drugshandel’. En zou volgens Interpol  ‘tot 80% van de Europese illegale drugsmarkten worden bevoorraad door smokkelbendes onder controle van de PKK’.

Nou ja zeg, laat dát de Nederlanders, Spanjaarden en Marokkanen niet horen…

(advertenties)