(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je kan veel van wiettelers zeggen, maar niet dat ze niet creatief zijn in het verbergen van hun verboden bijbaantje. Neem deze plantenvrienden in de Gelderse stad Doesburg. Zij verstopten het natuurgeweld kunstig achter een enorme werkbank. Maar toch net niet kunstig genoeg, zoals je begrijpt.

Oorlogstaal op Facebook

Onder wat vervelende en/of suggestieve hashtags – #Hennepkwekerij #Doesburg #levensgevaarlijk – maakt de politie in Doesburg namelijk op Facebook bekend dat de kunstig verstopte wietplantage inmiddels tot het bloedige verleden der grote Nederlandse geschiedenis van de wietplanten behoort.

Wát er precies zo levensgevaarlijk aan de wietkwekerij in een schuur aan de Leigraafseweg is, komen we dan weer niet te weten. Hoeft de politie ook niet te doen natuurlijk, het is tenslotte oorlog (tegen drugs) nietwaar, en dan mag je er blijkbaar lustig op los liegen voor meer en eigen glorie…

Zes knippende mannen in de boeien

Hoe dan ook, feit is dat de zes (!) gearresteerde verdachten er werk van hadden gemaakt. Letterlijk dus ook, want de groei-en bloei-installatie was verstopt achter een ‘uit de kluiten gewassen werkbank’, zoals de politie het zelf zegt.

Het merendeel van de planten was trouwens al door de knippende handen van het zestal gegaan, zodat we kunnen afsluiten met een foto van een doos vol wiet. Wiet die nooit de longen van de consument ziet. Dat dan weer wel… Maar levensgevaarlijk? Hahaha, kom op zeg.

(advertenties)