(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Waar kleine kindertjes en oude van dagen wellicht nog blij zijn met een vers pak sneeuw, daar kunnen wiettelers die op zolder werken het witte spul wel schieten. Helemaal als de politie ‘bezorgde burgers’ ook nog eens expliciet oproept om sneeuwvrije daken bij hen te melden!

Let it NOT snow…

Sneeuw, bah bah. Je hebt er goedbeschouwd geen reet aan en het kost menige hardwerkende wietteler ook nog eens de kop. Wanneer je op je zolderverdieping de planten hebt staan valt je dak namelijk al snel uit de toon als het als enige in de straat sneeuwvrij is op zo’n koude winterdag… Al die warmte die de kweeklampen afgeven doet die k*tsneeuw namelijk smelten als een goedkoop waterijsje in de handen van een koortsig kind.

Wietteler Katwijk valt door de mand

Een oplossing is om de verwarming (en kweeklampen) uit te zetten tijdens sneeuwperiodes, maar dat heeft natuurlijk weer andere negatieve gevolgen voor mens, dier en plant… [beeld: Aleutie/Shutterstock]

Geen wonder dus dat het weer prijs was afgelopen weekend toen Nederland onder een pak sneeuw werd bedolven. Zoals in het Brabantse Katwijk, waar een ijverige wietteler aan de Liefkeshoek bijzonder liefdeloos werd verraden door zijn sneeuwvrije dak. Daaronder bleken liefst 550 wietplanten in drie kamers een warm tehuis te hebben gevonden, die ook nog eens bijna oogstklaar waren.

Wat een brute pech dus dat het net moest gaan sneeuwen voordat de schaartjes er aan te pas kwamen…

Politie roept op om sneeuwvrije daken te melden

En het was niet de enige wietkweker die beroofd werd van zijn groene goed, want eerder werd in het Noord-Hollandse Heerhugowaard op dezelfde wijze een plantage met 540 planten opgerold, meldt De Telegraaf. Deze krant heeft verder ook geen enkele moeite om de oproep van de politie door te plaatsen die mensen aanspoort om hun buren te verlinken als het dak daar onverhoopt sneeuwvrij blijft.

Wij vinden dit soort oproepjes toch altijd neigen naar NSB-praktijken en zullen dan ook zeker niet als verlengstuk dienen van de politie bij hun – sowieso al volstrekt zin- en kansloze – heksenjacht op onze wonderschone wietplant(en).

Maar we roepen wel de weergoden op op nu eens te kappen met dat sneeuwen, het is mooi geweest voor deze winter 🙁

Oh ja, onze collega’s op de kweekafdeling van de RollingStoned hebben een winters verhaal met handige tips om NIET door de mand te vallen geschreven, check dat vooral ook: ‘Kijk uit met sneeuw, zolderkweker!

[openingsbeeld: Beatriz Gascon J/Shutterstock]
(advertentie)