(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hebben jullie ooit meegemaakt dat de politie grappig doet als ze een verkrachter of mishandelaar arresteren? Nee, precies. Maar als het gaat om cannabis probeert de politie regelmatig grappig uit de hoek te komen. Zoals in dit geval in Maastricht, waar de smerissen lopen grappen en grollen nadat ze nota bene de stash van een coffeeshop op een boot hebben geript. Gelukkig regent het cynische en spottende reacties onder hun misplaatste Facebook-grap!

Onvermoeibare politiejacht op de coffeeshop stash

Eerst maar eens dat zielige gedoe van de autoriteiten om de voorraden van coffeeshops op te speuren en te vernietigen. Daar hebben wij ons op CNNBS al minstens honderd keer druk over gemaakt, maar het lijkt helaas een niet uit te roeien trend bij de vaderlandse politie.

Want hoe krom wil je het eigenlijk hebben? Coffeeshops mogen gedoogd cannabis verkopen, maar van de wet mag er slechts 500 gram voorraad aanwezig zijn in de shop. Dat jaagt een beetje fatsoenlijke coffeeshop er in een paar uurtjes doorheen en dus moeten koeriers af en aan rijden tussen shop en stash. Want dát er ergens een stash moet zijn voor een coffeeshop, dat is met deze 500-gram gedoogregel een ABC’tje.

Maar hoe zielig is het dan als de politie de (naar eigen zeggen) schaarse mankracht en middelen blijft inzetten om juist zo’n opslagplek van een legaal cannabis-verkooppunt te ontmantelen? En het is beslist geen incident hè? Check anders dit CNNBS-artikel maar eens, waarin we meerdere van dit soort acties opsommen:

Politie Maastricht mist de boot niet maar slaat wel de plank mis

Goed, terug naar de wrede Limburgse realiteit van afgelopen vrijdag. Hoewel het Carnavals-seizoen pas op de elfde van de elfde begint, kondigt de Politie Basisteam Maastricht als volgt het oprollen van de stash van een coffeeshop aan op Facebook: ‘WIJ HEBBEN DE BOOT NIET GEMIST!‘.

Hahaha. Not. Het is dieptriest allemaal en bovendien ook nog eens 100% zinloos, aangezien er nog nooit één joint minder is gerookt dankzij de nooit aflatende politie-inzet tegen wiet(planten). In dit geval grapt de politie ook nog even verder als het gaat om wat ze allemaal hebben gescoord op de boot in het centrum van Maastricht vrijdag:

“Vangst…
geen vis maar…
24 kilo hennep
2.6 kilo hasj
13.800 joints.”

Geen duimpjes omhoog maar hoon, spot en woede

Gelukkig is het volk dat de politie zegt te dienen niet zo dom dat ze schuddebuikend van het lachen duimpjes omhoog geven aan de Maastrichtse politie. Nee, het regent honderden opmerkingen onder deze ‘grappige’ politiepost, waarvan een dikke meerderheid ronduit cynisch, honend, spottend en boos genoemd kan worden.

We verzamelden er enkelen om aan te tonen dat de politie nu toch eindelijk eens beter ECHTE MISDADEN kan gaan oplossen in plaats van dit soort pesterijen tegen coffeeshops uit te venten. En voor wat betreft die foute humor… laat dat in godsnaam aan de Carnavalsvereniging over, dienders van Maastricht.

Enzovoorts…

 

(advertentie)