(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel de buitenkwekers van dienst nabij de Weelen bij Lutjebroek hun plantage goed hadden verstopt en die alleen per boot (!) te bereiken was, is ie toch verleden tijd. En dat dankzij een politiedrone die de 75 wietplanten vanuit de lucht spotte. Reden voor de politie om er nog wat hashtag-grapjes tegenaan te gooien: #jammerjoh #allesweg #opgeruimd.

 

Down the drain door drone

‘Drone Heeft Neus Voor Wietplanten’, begint Politie Basisteam Hoorn al dolkomisch op hun Facebookpagina, afgelopen dinsdag. Vergezeld van drie foto’s: 2 vanuit de lucht geschoten met die vervloekte drone en 1 close-up foto van een mooie top, geschoten toen Oom Agent er eenmaal per boot bij was aanbeland.

Politie: ‘Telers hebben hun best gedaan’

En dankzij de inzet van de drone en later het blauw-geüniformeerde voetvolk kwam er voortijdig een einde aan het bloeiende leven van 75 planten daar in de buurt van het Noord-Hollandse Lutjebroek. Zelfs de dienders geven op Facebook toe dat hier sprake was van vakwerk: “De telers hebben hun best gedaan want alles lag goed verstopt en de plantage was alleen met de boot te bereiken.”

Al dit moois is niet meer dankzij drone en politie…

Humor om niet om te lachen

“Echter komen ze bij het volgende bezoek op een leeg veld te staan”, kraaien de agenten vervolgens victorie. Jawel, er zat duidelijk een politiemannetje (of vrouwtje, kan ook) achter het toetsenbord met humor. Politiehumor wel te verstaan, want wij kunnen eerlijk gezegd niet lachen om het oprollen van buitenwiet.

En al helemaal niet als onze wetshandhavers menen te moeten afsluiten met wat onvervalst leedvermaak in de hashtags onder het Facebookbericht. Oordeel zelf:

(advertenties)