(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Corona of geen corona… de strijd tegen de wietplant gaat gewoon door. Neem de dienders in Hengelo, afgelopen zondag. Inderdaad, dezelfde dag als waarop Nederland min of meer op slot werd gegooid uit angst voor verdere verspreiding van het coronavirus. Maar de prioriteit in Hengelo lag ergens anders, bijvoorbeeld bij het controleren van wietauto’s.

Verdachte bestelauto in Hengelo

Over naar Overijssel dus maar, waar zondag een grote slag werd geslagen tegen het coronavirus eh, nee tegen de ondermijning van Nederland, sorry… tegen de wietplant. Om kwart over elf op deze onzalige zondag zagen politieagenten een ‘grijskleurige bestelauto’ rijden over de Laan Hart van Zuid te Hengelo.

Altijd verdacht natuurlijk, een grijze auto en dus werd fluks de achtervolging ingezet. RTV Oost: ‘De agenten waren de auto om onbekende redenen gevolgd’. Nou ja zeg. Aangekomen bij de Leonardstraat parkeerde de bestuurder van de bestelbus, stapte uit en liep weg. Welja, dat wilde hij dan toch zeker, maar de politie besloot anders en wel om hem en zijn auto te controleren.

Hennep in de ruimte in Hengelo… dan moet je opletten! [beeld: Iaroslav_brylov/Shutterstock]

‘Henneptoppen in de ruimte’

En je voelt ‘m al als een griepvirus uit China aankomen: ‘Bij het bekijken van de laadruimte zagen de collega’s dat er henneptoppen in de ruimte lagen’. Aldus de Politie Hengelo op haar eigen Facebook-pagina maandag, de dag na de nationale corona lockdown.

En niet zomaar ‘henneptoppen’ mensen, flinke zakken vol wiettoppen waren het. Alleen al in de bestelauto, grijsachtig van kleur, lagen 4 grote tassen vol. Hetgeen de bestuurder uiteraard op onmiddellijke arrestatie komt te staan, want van wiet houdt de politie niet.

Nóg 7 tassen vol wiet

Maar het drama is nog niet compleet met de afgepakte 4 tassen en de arrestatie. Om een of andere reden willen de smerissen graag verder zoeken en krijgen ze daarvoor toestemming van de officier van justitie. In een of andere ‘ruimte’ vindt de politie inderdaad nog eens 7 ‘grote tassen en een gesealde zak met henneptoppen’!

En als extra bonus ook nog een tweede verdachte, zo leren we. RTV Oost heeft een en ander bij elkaar op mogen tellen en weet ons te melden dat het hier om een ‘megavangst van 50 kilo met een straatwaarde van 150.000 euro gaat’. Dat is drie euro per gram slechts, de wiet wordt in ieder geval niet duur betaald in Overijssel… zoveel is zeker in dit toch wat bevreemdende verhaal van corona sunday.

UPDATE:  Het blijkt bij nader inzien niet om 50 maar om liefst 100 kilo wiet te gaan. Geschatte straatwaarde daardoor drie ton, aldus RTV Oost in een update over de zaak. Nog vreemder: de hoofdverdachte uit Hengelo is ondanks het bezit van 100 kilo per direct vrijgelaten vanwege… het coronavirus!

“Bij een bewezenverklaring, zou een dergelijke verdachte met zo’n hoeveelheid hennep volgens de richtlijnen een jaar achter slot en grendel gaan. Normaal gesproken zou hij dus nu in voorlopige hechtenis zijn gegaan, maar hij loopt alweer vrij rond”, zegt advocaat Umut Ural…

[openingsbeeld: Evgeny Bornyakov/Shutterstock]
(advertenties)