(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)
Amnesia XXL Auto

Buiten wiet kweken gaat in de lage landen het makkelijkst met autoflower wietsoorten. Deze zijn namelijk lekker snel klaar, waardoor je niet voor toprot hoeft te vrezen. Enige nadeel van autoflowers is alleen dat ze redelijk klein blijven, maar Amnesia XXL Auto dus niet. Die is namelijk sativa dominant en kan bijna twee meter hoog worden!

Heb je nog niet beslist welke wietsoorten je dit jaar buiten wil kweken, dan hebben we een mooie tip voor je: Amnesia XXL Auto. Amnesia is een heerlijke en ook zeer sterke wietsoort, en net als andere autoflowers kun je haar in de mooiste zomermaanden kweken. Je hebt dan geen last van toprot maar met een beetje geluk wél een grote opbrengst. Amnesia XXL Auto is namelijk sativa dominant en speciaal veredeld om veel wiet af te leveren.

Original Amnesia x Original Amnesia Auto

Amnesia XXL Auto is een derde generatie autoflower, en een door Dinafem veredelde kruising tussen Original Amnesia en Original Amnesia Auto. De planten die uit deze wietzaden komen, groeien met een typische sativa-structuur met vrij lange internodes en elegante smalle bladvingers. Dit is letterlijk een groot voordeel want hierdoor kunnen ze een hoogte tot 170 centimeter bereiken, en grote opbrengsten afleveren.

De levenscyclus van deze XXL autoflower duurt een kleine drie maanden van zaad tot oogst. We raden aan om de zaden rond IJsheiligen te ontkiemen, zodat je rond de tweede week van augustus kunt oogsten. Mocht je echter wat later beginnen dan is er ook nog geen man overboord, want Amnesia XXL Auto is door haar open structuur goed bestand tegen schimmelziektes.

Amnesia XXL Auto kweken

Om het volle potentieel van Amnesia XXL Auto te benutten, kun je de planten na het zaailing-stadium het beste een grote plantenpot geven, met daarin 20 tot 25 liter luchtige aarde. Meng hiervoor eventueel een derde deel kokos en/of perliet door de aarde. Hoe luchtiger de aarde, hoe groter deze wietplanten zullen worden. De opbrengst kan hierdoor buiten oplopen tot wel 250 gram per plant!

Zoals je van Amnesia mag verwachten, geeft Amnesia XXL Auto je een stimulerende en psychische high die lang aanhoudt. Ze is hiermee goed overdag te roken, behalve als je een erg lage tolerantiegrens hebt. Het THC percentage ligt namelijk hoog zoals bij andere moderne sativa’s, ondanks dat het een autoflower is.
De smaak is als die van de Original Amnesia, dus reken op een intense en kruidige combi van Haze, citrus en de geur van harsige naaldbomen.

  • Soort: sativa dominante autoflower
  • Genotype: Original Amnesia, Original Amnesia Auto
  • Cyclus: ongeveer 12 weken van zaad tot oogst
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Smaak/geur: kruidig, Haze, citrus, naaldbomen
  • Effect: sterk stimulerend, mentaal, creatief
  • Zadenbedrijf: Dinafem
  • Verkrijgbaar bij: Wietzaadjes.nl
(advertenties)