(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sinds ze bij de politie allemaal een avondcursus sociale media hebben gevolgd regent het ‘politieberichten’ over de strijd tegen wiet. De meeste daarvan ontstijgen het cursusniveau niet, laat staan als de agenten ook nog grappig doen over hun zinloze war on drugs. Fraai voorbeeld daarvan levert de Politie Nijmegen Zuid op Instagram!

Monteur ziet vreemde zwarte buizen

Maandag werd er in een woning aan de Weezenhof in Nijmegen een ontdekking gedaan door een monteur van energieleverancier Liander. Er liepen ‘vreemde zwarte buizen’ naar een slaapkamer. Nou was deze monteur niet van gisteren en hoewel er van diefstal van stroom geen sprake was, tipte hij toch de politie met de mededeling dat er wel eens wiet zou kunnen worden gekweekt. En bedankt hè jongen!

Want niet veel later stond het hennepteam van de Politie Nijmegen Zuid dus voor de deur van de woning met de vreemde zwarte buizen. In de betreffende ruimte troffen ze onderstaand tafereel aan:

Kaal plukken

Het bleek ook dat de bewoner al vaker ’s lands populairste groene hobby had uitgeoefend, zodat er op Instagram al heel fijn met een ‘ontnemingsmaatregel’ wordt gedreigd door de agenten (die daar voor alle duidelijkheid dus helemaal niet over gaan, dat is aan het Openbaar Ministerie en uiteindelijk de rechter). Wat ze blijkbaar wel mogen doen is iemand zijn auto afpakken omdat ie wat plantjes houdt op een slaapkamer, dus foetsie was de Dacia Duster van de arme kweker. Die moest zelf trouwens ook nog verplicht mee naar het politiebureau.

Maar dat alles is nog allemaal tot daar en toe, die dienders doen ook maar wat ze wordt opgedragen. Zelfs dat de politie haar ‘enorme successen’ met het grote publiek deelt op de sociale media is niet het probleem, als ze daar tijd voor over hebben: be our guest.

Humor om van te huilen

Nee, het gaat om het humoristisch doen bij wat in onze ogen helemaal niet om te lachen is. Op de foto die de politie op Instagram knalt zie je een ingelijst portret staan. Bob Marley inderdaad, dus we hebben wellicht met een spiritueel geïnspireerde wietteler van doen. Maar wel eentje die nét van zijn wietplantjes, apparatuur en zelfs privé-auto is beroofd… dus om als politiebeambten dat nieuws dan met de volgende serie hashtags te plaatsen gaat ons net iets te ver (en grappig is het al helemaal niet):

#hennepkwekerij#aanhouding #inbeslagname #afpakken#misdaadloontniet #hennep #drugs #wiet#dukenburg #weezenhof#anotheronedrivesaduster #dacia#daciaduster #weereentjeminder #024#nijmegen #bobmarley #nohennepnocry

(advertenties)