(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het moet aardig wat gedoe zijn geweest voor een Tilburgse wietteler om onder zijn rijtjeswoning een plantage aan te leggen. Alle spullen naar beneden slepen bijvoorbeeld. Om dan vervolgens door het ‘districtelijk hennepteam’ weer brodeloos gemaakt te worden… Filmpje!

Ondergronds wiet kweken

Ondergronds wiet kweken, het is van alle tijden. En waarom ook niet, de kans op ontdekking is natuurlijk een stuk kleiner dan wanneer je op zolder planten laat groeien en bloeien, denk maar eens aan die vervloekte warmtebeeldcamera’s waarmee de politie rondvliegt en de stankoverlast bijvoorbeeld.

Maar hoe knap de Tilburger ook zijn plantenhobby ondergronds had weten te verbergen – zo meteen een filmpje van de wijkagent die erbij mocht zijn – het einddoel is niet gehaald. Dinsdag kwamen agenten van het hennepteam namelijk de hele kwekerij ontmantelen, wellicht na getipt te zijn.

Twitterfilmpje van wijkagent

Om hoeveel planten het precies gaat heeft de politie niet bekendgemaakt. Ook niet of er iemand is gearresteerd, bijvoorbeeld de bewoner van het rijtjeshuis in de Reeshof, zoals de Tilburgse wijk heet. Wel had de wijkagent daar dus tijd om een filmpje van de actie op Twitter te droppen:

(advertenties)