(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoe erg kan het mis gaan als je wanhopig op zoek bent naar een plukje wiet? Nou, vraag dat maar eens aan een vrouw uit het Limburgse Heerlen. Die stapelde vrijdag fout op fout, met gevolgen voor haarzelf en een mobiele dealer annex wietteler…

Old school

Het fenomeen wiettaxi blijkt nog steeds niet uitgestorven. Ooit – met name in de jaren negentig – waren ze talrijk aanwezig, zeker ook in contreien waar geen coffeeshops zijn om de cannabis consumenten te bedienen. Maar door het strenge opsporingsbeleid van justitie en politie leek het 06-effe-bellen-voor wiet-fenomeen het onderspit te delven, openlijk adverteren in een cannabistijdschrift zoals voorheen nog wel eens gebeurde was er niet meer bij. Maar de consument is de geestverruimende dienstverlening nog niet helemaal vergeten, zo blijkt.

Undercover agenten

Twee undercover politieagenten op het Maanplein in Heerlen keken vrijdag dus vreemd op toen er plots een vrouw in hun auto stapte en kortweg vroeg of ze wellicht aan het goeie mobiele adres was om wat wiet te kopen?

Nou hadden de dienders weinig zin om zich met zo’n onbenullig zaakje als het kopen van wat wiet bezig te houden tijdens hun undercoverwerk, dus werd de klant simpelweg weer de auto uit gestuurd, zonder consequenties. Best aardig van ze, zeg nou zelf.

Het is ook lastig om een wiettaxi te vinden als je niet weet waar te zoeken… [beeld: Oksancia/Shutterstock]

Wiettaxi poging 2

Maar het door de vingers zien van de brutale vraag van de vrouw werd niet bepaald gewaardeerd door madam. Nog in het zicht van de twee cops (wat ze uiteraard niet wist dat het cops waren, voor alle duidelijkheid) begon de dame fanatiek te bellen, waarna ze ‘plots in een andere auto stapte’, zo meldt de Politie Heerlen op haar Facebook-pagina.

En geloof het of niet, dit keer was het inderdaad een wiettaxi waar de vrouw instapte. Ze bestaan dus nog wel degelijk!

Wietplantage bij wiettaxi-man

Maar ja, een wiethandeltje in een auto recht voor de neus van twee speurneuzen… dat leidt tot onheil. En inderdaad, nadat de agenten de deal met eigen ogen hadden gezien werd de mobiele dealer subiet gearresteerd. En de wiet (de politie spreekt om het nog wat dikker aan te zetten trouwens over ‘verdovende middelen’ haha) van zowel de verkopende als de kopende partij werd in beslag genomen.

Is het dat dan? Niet helemaal. Een dealer heeft meestal ook een stash, dus werd er bij de arme wiettaxi-uitbater thuis nog eventje verder gerechercheerd. Wat leidde tot de ontdekking van ‘een kleine hennepkwekerij’, zo vernemen wij.

Tja, dat is nog eens een spontane instapactie met verstrekkende gevolgen dan…

[openingsfoto:  Sangoiri/Shutterstock]
(advertentie)