(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Aan de schier eindeloze reeks voordelen van cannabis consumptie – gezondheid, humeur, moraal, creativiteit, ontspanning – kan er nog eentje worden toegevoegd: seks. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen die dagelijks cannabis consumeren 20 procent meer seks hebben dan onnozelaars die wiet laten staan!

Onderzoek Stanford University

Voor veel van jullie zal het niet eens als een enorme openbaring komen, het nieuws dat afgelopen weekend via de mainstream media uit de VS tot ons kwam. Seks is nu eenmaal veel lekkerder als je geblowd hebt en je krijgt er om te beginnen al veel meer zin in als cannabis zijn werk goed doet, nietwaar?

Toch is het fijn om vanuit wetenschappelijke hoek bevestigd te krijgen wat we allemaal al denken op basis van eigen ervaringen. Het onderzoek ‘Association Between Marijuana Use and Sexual Frequency in the United States: A Population-Based Study’, dat gepubliceerd is in het vakblad Journal of Sexual Medicine levert nu het keiharde bewijs!

Vrouwen en mannen

De onderzoekers van de Stanford School of Medicine keken naar alle beschikbare data van het National Survey of Family Growth tussen 2002 en 2015. Daaraan doen jaarlijks 50.000 Amerikanen tussen de 25 en 45 jaar mee, dus je kan gerust stellen dat het een uitgebreid en zowel wetenschappelijk als statistisch verantwoord onderzoek is.

Alle deelnemers beantwoordden vragen over het aantal keren dat ze ‘het’ deden, en dan bedoelen we zowel seks hebben als cannabis consumeren. Voor de vrouwen geldt dan dat dagelijks wiet of hasj gebruiken hen gemiddeld 7,1 keer seks oplevert per vier weken. Bij vrouwen die geen cannabis tot zich nemen blijft het bij zes dolle duikavondjes.

Bij mannen zijn de cijfers vergelijkbaar: blowers scoren 6,9 keer tussen de lakens in de afgelopen maand, niet-blowers mogen het met 5,6 keer doen. Overigens gelden deze wipstatistieken alleen voor heteroseksuele mannen en vrouwen, van homoseksuele burgers is de frequentie blijkbaar niet bekend of niet onderzocht…

Met wiet meer mens

Al met al hebben ‘wij’ – mits we een vaste of losse partner weten te ritselen natuurlijk – dus 20 procent meer seks dan de onverstandigen (in alle opzichten trouwens) die wiet en hasj uit hun leven weren. Hoofdonderzoeker van de studie is Dr. Michael Eisenberg, assistent-professor urologie aan Stanford en hij vat het onderzoek zo samen: ‘Ik denk dat als je een man of een vrouw vraagt of ze 20 procent meer kans op seks willen ze dat als een heleboel beschouwen.’

Maar wetenschappers blijven wetenschappers, dus om keihard te concluderen dat je meer van bil gaat DOOR te blowen, dat durven ze niet. Er is volgens Eisenberg namelijk geen causaal verband vastgesteld tussen wiet en seks. ‘Het zegt niet dat als je meer blowt dat je ook meer seks hebt.’

Tja. Als je maar elke dag blowt (dus niet per se elke dag meer blowt 😉 … dan heb je dus wél gewoon meer seks!

[openingsfoto: ESB Professional/Shutterstock, strip:  Bob Alex/Shutterstock]
(advertentie)