(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Volledig organisch kweken klinkt al snel ingewikkeld omdat je naast de planten die je kweekt, ook een gezonde bodem in leven moet zien te houden. In de praktijk is organisch kweken juist gemakkelijk vanwege dit bodemleven dat een hoop taken van je overneemt. Bio Terra Plus is de ideale basis voor zo’n levende bodem.

Wat is nu eigenlijk het belangrijkste verschil tussen de gemiddelde plant op aarde en een volledige organische kweek? Wel, een plant die gewoon in een willekeurige potgrond staat wordt daarmee nog niet organisch gekweekt. Bij een volledige organische kweek worden geen direct opneembare meststoffen gebruikt, maar zorgen nuttige bacteriën en schimmels in de bodem ervoor dat organisch materiaal afgebroken wordt, tot voor een plant opneembare meststoffen.

Een gezond bodemleven beschermt je plant tegen schimmels en plantenziektes. Beeld: drical, Shutterstock

Het bodemleven is in een organische kweek dan ook van vitaal belang. Je moet het in stand houden maar daar staat tegenover dat er geen pH-waarde gemeten hoeft te worden en dat planten precies die stoffen uit de bodem kunnen opnemen die ze nodig hebben. Overvoeden is met een biologische bemesting dan ook niet aan de orde, en das wel zo makkelijk. Ook voorkomt het een opstapeling van meststoffen in de plant waardoor spoelen bij juist gebruik van biologische meststoffen niet noodzakelijk is.

Bio Terra Plus

Bio Terra Plus is een 100% organische aardemix die speciaal door CANNA werd ontwikkeld voor de biologische teelt van gewassen. En zoals je van CANNA mag verwachten is Bio Terra Plus ook door Control Union Certifications gecertificeerd voor de biologische landbouw.

Je zou het misschien niet verwachten maar Bio Terra Plus bevat minder turf dan de meeste andere grondsoorten. Door een deel van de turf te vervangen voor hoogwaardige kokosvezel heeft CANNA Bio Terra Plus luchtiger weten te maken en is het product aanzienlijk minder belastend voor het milieu. Het bestaat uit hoogwaardige witveen, kokosvezel, organische bodemverbeteraar en puur biologische meststoffen van uitsluitend plantaardige afkomst.

De organische meststoffen van Bio Terra Plus komen vrij naar behoefte van het gewas en dat maakt voeden een stuk makkelijker. De planten krijgen altijd voeding op maat wat resulteert in kweekgemak en geweldige resultaten, zelfs bij beginnende tuiniers.

De kokosvezel uit Bio Terra Plus wordt niet gestoomd waardoor het een bron van nuttige trichoderma schimmels vormt. Deze schimmels leven in een symbiose met de wortels van planten. Ze beschermen het wortelstelsel en vormen daar een uitbereiding op. De extra lange vezelstructuur van de gebruikte turf maakt de bodem lichter en luchtiger, waardoor planten aanzienlijk sneller groeien. Bio Terra Plus:

  • bevat een nieuwe grondverbeteraar.
  • verbetert de gezondheid en de groei van gewassen.
  • stimuleert de groei en effectiviteit van nuttige bodembacteriën.
  • bevat nuttige trichoderma schimmels.
  • voorkomt dat nitraat wordt uitgespoeld en houdt essentiële mineralen beschikbaar voor de plant.
  • houdt water goed vast maar blijft altijd luchtig door uitstekende drainage.

Bio Terra Plus gebruiken

Bio Terra Plus bevat voeding voor de eerste vier tot zes weken en is ontwikkeld voor optimaal gebruik in combinatie met biologische voeding, liefst BIOCANNA Bio Vega voor de groeifase en BIOCANNA Bio Flores voor de bloeifase. Het zorgt voor een stabiele en voorspelbare pH-waarde wat de continue vrijgave van meststoffen garandeert.

Maak de aarde goed los voor je potten met Bio Tarra Plus vult. Vul dan de pot zonder aandrukken zodat er een bergje aarde boven de pot uitsteekt. Druk deze aan tot net onder de rand van de pot en bewater het tot je water onder uit de pot ziet lopen. Voeg eventueel Bio Rhizotonic toe voor een snelle en optimale beworteling.

(advertentie)