(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar het Zuid-Amerikaanse Argentinië, waar niet alleen mensen op raadselachtige wijze kunnen verdwijnen maar ook enorme partijen wiet. Wat dacht je bijvoorbeeld van 540 kilo (!) door de politie in beslag genomen cannabis, die zomaar ineens weg is? De politie zelf verklaart het als volgt: opgevreten door ratten.

Kwestie van goed wiet tellen

Voordat jullie nu denken dat we een broodje aap-verhaal serveren, dit is de link naar de Argentijnse website CLARÍN POLICIALES die het schandaal aan de openbaarheid prijsgaf afgelopen week. Watskeburt?

Afgelopen april nam commissaris Emilio Portero het gezag over van de politie in de stad Pilar in de provincie Buenos Aires. Daarbij kreeg hij ook een lijst met de complete inventaris van de cops. Het scherpe oog van Portero viel direct op een stash van liefst 6.000 kilo wiet, bij elkaar was vergaard door drugsinvallen.

Toen de politiechef wat nauwkeuriger ging tellen bleek er echter ‘maar’ 5.460 kilo cannabis present. Grote vraag: wat is er met die overige 540 kilo wiet gebeurd?!

Pigs or rats… Wie o wie heeft de 540 kilo wiet gepikt?! [illustratie: meunierd/Shutterstock]

Blame it on the rats…

Portero, een rechtschapen man, diende terstond een klacht in en startte een onderzoek om precies uit te vogelen wat er met al die ontbrekende wiet gedaan is. In het bijzonder: is die shit gestolen en doorverkocht door politieagenten?

Naarmate het onderzoek vorderde kwamen de lokale politieagenten met hun bijzondere verklaring op de proppen: de ontbrekende wiet moest ‘als voedsel ten prooi zijn gevallen aan de ratten’.

Vanzelfsprekend nam niet iedereen genoegen met deze uitleg, commissaris Portero in het bijzonder. Hij zet het onderzoek dan ook voort, om te beginnen met de vraag: is het überhaupt wel mogelijk dat ratten zo’n gigantische hoeveelheid wiet als maaltijd verorberen?!

Uitgedroogd of opgelicht?

Nou, dit meldt nieuwssite Clarín erover: ‘Professionals analyseerden de zaak en verklaren dat de ratten nooit wiet met enig andere vorm van voedsel zouden verwarren.’ En ook: ‘Mocht het echter tóch onverhoopt gebeuren dat een grote groep de wiet heeft opgegeten, dan zou je veel rattenlijken moeten vinden.’

Vervolgens werd ook nog geopperd dat de wiet wellicht zou uit- en opdrogen in de politiestash. En hoewel wiet uiteraard droger wordt naarmate de tijd voortschrijdt, is een gewichtsverlies van 540 kilo op een partij reeds gedroogde wiet van 6000 kilo toch werkelijk ongehoord (les; onbestaanbaar).

Dus zeg het maar lieve lezers: zijn die honderden kilo’s wiet verdwenen in de magen van ratten of in de zakken van corrupte smerissen..?

[openingsbeeld:  Beatriz Gascon J/Shutterstock]
(advertenties)