(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Sinds een jaar is ook recreatieve wiet legaal in Las Vegas en dat zullen de miljoenen toeristen – en inwoners natuurlijk – weten ook. Dit najaar verrijst vlakbij de wereldberoemde strip ’s werelds grootste wietwinkel tot dusver: Planet 13. Het belooft een entertainment attractie van jewelste te worden, liefst 10.500 vierkante meter cannabisgenot…

Toeristenmagneet Las Vegas

Op dit moment heeft Planet 13 al twee kleinere winkels in Las Vegas, maar met de bouw van de superstore nabij de fameuze strip wil het bedrijf uitgroeien tot het ‘Disneyland of weed’. Op een oppervlakte van 112.000 square feet – dat is 10.405 vierkante meter ofwel twee voetbalvelden – en met een investering van 7,5 miljoen dollar mikt Planet 13 duidelijk op de toeristen en congresgangers die Las Vegas bezoeken.

Om je daar een idee van te geven: in 2017 kwamen er meer dan 42 miljoen naar de woestijnstad!

Cannabis entertainment complex

Planet 13 CEO Bob Groesbeck komt superlatieven tekort om zijn nieuwe cannabis ideetje aan te prijzen. Hij noemt de superstore trouwens ook niet een marijuana dispensary maar een ‘cannabis entertainment complex’. ‘Dit is uniek’, gaat Bob verder, ‘Het is de eerste in zijn soort, niet alleen in  Nevada maar in de wereld.’ Overigens is deze Bob niet een dromer die te veel blowt hoor, Groesbeck is advocaat en voormalig burgemeester van Henderson, de tweede grootste stad in Nevada.

Overigens betreft de opening van de Planet 13 Superstore in november nog maar de eerste fase. Die behelst o.a. een check-out area met 40 tot 50 kassa’s zodat de stroom klanten soepel geholpen kan worden! Het aantal nieuwe banen dat hierdoor gecreëerd wordt bedraagt ongeveer honderd. De klanten hoeven trouwens niet ver te lopen als ze in bekende resorts in Las Vegas verblijven, want the Wynn, Mirage, Venetian, Palazzo en Treasure Island liggen zogezegd om de hoek.

LED en interactieve technologie

De grootste wietwinkel op aarde komt vol te staan en hangen met interactieve technologie. Zo kunnen bezoekers 13 enorme kleurrijke lotusbloemen met LED-verlichting op het dak bedienen. Die 5 meter hoge bloemen concurreren zo met al het andere neongeweld op de strip. ‘En ze kunnen vanuit meer dan 65.000 hotelkamers in de vallei gezien worden’, zegt marketingdirecteur David Farris van Planet 13.

Eenmaal binnen lopen bezoekers over een LED-vloer met sensoren die reageren op iedere voetstap. Ieder uur is er een show met 6 vliegende ‘orbs’ die tussen de bezoekers in synchroon dansen op de muziek. Mocht je je nog steeds vervelen dan kan je met een laser graffiti op de muren ‘spuiten’ of genieten van 3D projecties.

De vraag is of je wiet aan het kopen bent of op een überhip dancefestival bent beland, maar CEO Groesbeck lacht: ‘Are we over-the-top? Maybe a bit…This is Las Vegas after all.’

(advertentie)