(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een beetje vogel en zeker een papegaai lust graag hennep. Hennepzaad bedoelen we dan natuurlijk, hoewel er genoeg anekdotisch bewijs is dat vogels ook wiet lusten. Een papegaaienboerderij in Echt maakte echter een zootje van de begrippen hennep en wiet, en moet vanwege kilo’s van laatstgenoemd spul nu 3 maanden op slot.

Hennep of wiet

Regelmatig stuiten wij op internet op advertenties die ons kilo’s hennep beloven voor een paar tientjes, maar steeds blijkt het na 2 muisklikken dan om vis- of vogelvoer te gaan. Echte hennep dus en geen wiet/cannabis, ook al praten politie en justitie in ons land steevast over hennep als ze wiet bedoelen…

Of de eigenaar van ‘Papegaaienkwekerij Echt’ in het Limburgse Echt – zo heet die toko dus echt, hè – ook een onbedoelde fuck-up heeft gemaakt in april van dit jaar weten we niet, wel dat de politie er toen 8,8 kilo wiet aantrof aan de Edisonweg.

Negen kilo hennep eh… wiet

Deze week volgde dan de harde sanctie voor de papegaaien: de ‘kwekerij’ zoals het in de Limburgse media steevast wordt omschreven, moet op last van burgemeester Jos Hessels 3 maanden op slot. Een gebruikelijke maatregel inmiddels als er een ‘handelsvoorraad’ softdrugs wordt aangetroffen en met bijna 9 kilo kan je inderdaad moeilijk blijven volhouden dat het je maandvoorraadje voor persoonlijk gebruik is.

Maar het zou dus ook best zo kunnen wezen dat de Limburgse papegaaienboer dacht dat ie een mooie berg hennepvogelvoer had ingekocht, wie zal het zeggen? Misschien een van die dekselse papegaaien..?

(advertentie)