(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zoals met alles in het leven is de plek waar iets gebeurt mede zo niet allesbepalend. En hoewel het met cannabis onmiskenbaar de goeie kant opgaat in de VS, zijn er toch nog genoeg plekken daar waar je beter niet gepakt wordt met wietplanten en versgebakken pot brownies in de oven…

Reefer Madness treft Cheeseman

Over naar North Carolina, een van de staten in de VS waar ze nog old school fan zijn van de war on drugs. Op het medicinale gebruik van CBD op doktersvoorschrift na, is alles wat naar wiet riekt verboden. En dat niet alleen, de politie maakt ook nog steeds actief jacht op overtreders alsof de tijd 70 jaar geleden is blijven stilstaan in de hoogtijdagen van Reefer Madness.

In het district Lee County kwam Michael Alan Cheeseman – goeie naam voor een wietman natuurlijk, dat dient gezegd – vorige week woensdag hardhandig in aanraking met de plaatselijke sheriff Tracey Carter. En omdat het toch woensdag gehaktdag was daar in North Carolina, kreeg de politieoperatie zelfs een heuse stoere naam mee: Operation HerbWorthy.

Geurende wietkoekjes

Nou nou, wat houdt ‘operatie wietwaardig’ dan precies in zul je onderhand denken? Het eerste dat de binnenstormende politieagenten van Lee County ontdekken in het huis van Cheeseman is een heerlijk ruikende oven… met daarin vers gebakken wietbrownies die staan af te koelen:

Wietplanten in slaap- en badkamer en de schuur

Tja, duidelijk een liefhebber van edibles dus, onze kaasman. Maar het blijft helaas voor hem niet bij de geurende brownies in de keuken, want de politie dendert door naar de master bedroom en dar ontdekken ze – schrik niet – één wietplant.

In een kast in de aanpalende badkamer groeien echter nog meer dames, maar nog steeds is het niet de hoofdprijs waar de wietjagende cops – die duidelijk een tip hebben gekregen – naar op zoek zijn.

De kroon op het werk vinden ze in de achtertuin van Cheesemans huis. Daar in een schuurtje staan namelijk – en ga er nu wel ff goed voor zitten mensen – 13 wietplanten!

Operatie HerbWorthy

In het officiële politierapport over ‘Operatie HerbWorthy’ worden de 13 plantjes in de tuinschuur omschreven als een ‘sophisticated growing facility’, hetgeen dan met name te danken is aan de LED-lampen en het geurmaskerende ventilatiesysteem.

In totaal weet de politie iets meer dan 7 kilo cannabis buit te maken – inclusief wietboter en olie – en de hele toestand wordt netjes uitgestald voor deze politiefoto:

Idiote borgsom

Zoals aan het begin van dit artikel gezegd: het maakt nogal uit waar je wiegje staat in het leven. Omdat dat van Michael Alan Cheeseman toevallig in Lee County in North Carolina staat, mag hij zich nu opmaken voor een stevige rechtszaak. Hij wordt o.a. beschuldigd van het bezit en de handel in wiet, het produceren van wiet en het aanhouden van een stash.

En omdat de misdaden van Cheesman zo verschrikkelijk zijn zit hij nu nog steeds in de cel van Lee County Sherriff’s office, met een door de rechter vastgestelde borgsom van 200.000 dollar…

(advertenties)