(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een opiniepeiling vandaag op de zakenwebsite Z24 laat aan duidelijkheid helemaal niets te wensen over. Op het moment van schrijven, om drie uur ’s middags, heeft maar liefst 93 procent van de ondernemers voor legalisering van cannabis gestemd. Daarmee wordt steeds duidelijker dat het achterhaalde kabinetsbeleid om wiet in het criminele verdomhoekje te plaatsen linea recta de prullenbak in kan!

Het positieve nieuws uit de zakenwereld kan niet op de laatste dagen. De beurskoersen van Amerikaanse marihuana producenten en toeleveranciers vliegen omhoog na de legalisering in de staat Colorado. De verkoop daar breekt alle records en daar profiteert de staatskas – en dus de belastingbetaler uiteindelijk – van mee. Vorige week peilde De Financiële Telegraaf (DFT) al eens of de Nederlandse ondernemer zou willen investeren in cannabis. Daarop antwoordde 44 procent volmondig ja en 7 procent wil dat doen nadat er duidelijkere regels zijn.

Zakenwereld klaar voor legalisering

Wij verdenken de DFT ervan de uitkomsten naar beneden te hebben bijgesteld, want uit een peiling vandaag op de bekende ondernemers website Z24 blijkt dat er een nog veel overweldigendere meerderheid van de zakenmensen is, die onverbloemd pleit voor legalisering.

De vraagstelling luidde: Productie en verkoop van wiet moeten gelegaliseerd worden in Nederland. Goed idee? Het antwoord ‘Nee, dan trekt Nederland nog meer drugstoeristen aan en raken jongeren aan de joint’, behaalde een schamele 7 procent (79 stemmen).

Maar dan de keuzemogelijkheid ‘Ja, vervolgen werkt toch niet, het bespaart geld en geeft meer controle’. Maar liefst 93 procent van de hardwerkende zakenlieden stemde hiervoor, ofwel 1088 stemmen. Dat geeft de (blowende) burger toch wel stevige moed, nietwaar?

 

(advertenties)