(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na het besluit van Uruguay om marihuana volledig te legaliseren zijn de voorbereidingen voor legale teelt in volle gang. En ze nemen geen halve maatregelen in het Zuid-Amerikaanse land om ervoor te zorgen dat er vanaf april – als de wet geldig is – alleen topkwaliteit wiet op de markt komt.

De 3,3 miljoen inwoners van Uruguay zijn maar bofkonten met zo’n regering. Naar schatting telt het land 20.000 regelmatige blowers en ongeveer 100.000 onregelmatige smokers. Het zou ons niets verbazen als er straks ineens nog ettelijke duizenden blowers tevoorschijn ploppen, zeker als er alleen maar topshit te krijgen is. De overheidsinstelling Instituut voor de regulering en controle van Cannabis – die naar aanleiding van de legaliseringswet ontstaan is – gaat toezicht houden op de gehele productie- en distributieketen van cannabis.

Staatscontrole op productieketen

De staat wil de controle op welke soorten er geplant worden, hoe die geteeld wordt en voor welke prijs de marihuana op de markt komt. Absolute kwaliteitscontrole van A tot Z dus, heel slim. Samen met kleine en middelgrote bedrijven uit eigen land wordt nu onderzocht hoe men het beste goedkope topwiet kan produceren. in eigen land met eigen bedrijven, buitenlandse ondernemingen worden geweerd.

480 gram zelf kweken

Uruguayanen kunnen op diverse wijze aan hun legale rokertje komen. Zelf kweken mag met 6 planten en een bijbehorende oogst van 480 gram per jaar. “Dat is een technische schatting van een redelijke hoeveelheid marihuana, zonder dat de gebruiker de kans loopt om in een problematisch druggebruik te vervallen”, zegt senator Roberto Conde van de regerende linkse coalitie tegen de Belgische website Mondiaal Nieuws. Inwoners die niet zelf over groen vingers beschikken mogen 40 gram per maand kopen bij een apotheek op vertoon van hun identiteitskaart, of zich aansluiten bij een Cannabis Social Club waar gezamenlijk gekweekt mag worden.

 

(advertenties)