(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het gaat snel met de cannabis ontwikkelingen op de aardbol. De ene week mag ineens alles in ‘South Park’-staat Colorado, de volgende week denkt het parlement op Jamaica aan legalisering van marihuana. De onstuitbare golf aan landen en plekken waar ze normaal doen over blowen, maakt het boeken van een extra fijne zomervakantie – want lekker van je jointje smullen – nog leuker. Enkele tips voor de niet-Europa gangers.

Deze week debatteert het parlement op Jamaica over legalisering van softdrugs. En zaterdag 18 januari wordt The Cannabis Future Growers and Producers Associationopgericht, een club kwekers die zich alvast organiseren met het oog op een liberalere wetgeving. Nou was het Caribische eiland altijd al een prima vakantiebestemming, zeker als je niet zo’n schijterd was die de hele tijd in zijn afgesloten all-inclusive resort verblijft. Dan was het roken van een ganja splif no problem man!

Uruguay tijdens de WK?

Uiteraard zou je naar Uruguay kunnen gaan, het eerste land ter wereld waar de hele cannabisindustrie is vrijgegeven, en dan misschien gelijk een WK-voetbal wedstrijdje meepakken in buurland Brazilië. Daar zijn ze iets strenger in de leer, maar gedoogd wordt er zeker wel. Ook in Argentinië, het geboorteland van onze koningin, is wiet voor eigen gebruik toegestaan en kan er zelfs in het openbaar geblowd worden. Ook in andere Zuid- en Midden-Amerikaanse landen als Colombia (22 gram toegestaan!), Ecuador, Peru, Mexico, Costa Rica en Belize voel je geen gummiknuppel van Oom Agent in je nek als je effe wil relaxen.

Walhalla U.S.A.

Het Walhalla is natuurlijk Noord-Amerika tegenwoordig. In de staten Colorado en Washington (en vrij snel ook Alaska, erg mooi in de zomer al is een liter muggenbestrijdingsmiddel geen overbodige luxe) is recreatief blowen legaal. In ruim 20 staten mag het medisch, dus zoek daar effe een vriendje met een zere teen of zo. Ook in het andere grote land in Noord-Amerika, Canada, is de publieke opinie om aan het slaan naar legalisering. Een prachtige havenstad als Vancouver staat al jaren bekend als een soort Amsterdam.

thai_sticks_jah_jah_weed_and_manali

Thai-sticks

In Azië is Thailand natuurlijk fameus om zijn uitstekende buitenwiet, de legendarische Thai-sticks zijn niet moeilijk te vinden en in de toeristenoorden doet niemand moeilijk. Hetzelfde geldt voor India eigenlijk – met name de populaire strandbestemming Goa – en in Cambodja kun je ook je goddelijke gang gaan. In de rest van het continent moet je voorzichtiger zijn en zelf een beetje inschatten wie je kan vertrouwen. Het spul wordt je namelijk te pas en te pas aangeboden.

 

 

(advertenties)