(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wij beklagen ons in Nederland veelvuldig over de ontstellende domheid van VVD-minister Ivo Opstelten van Justitie, maar in Zweden kan zijn collega er ook wat van als het gaat om cannabis. Zij plaatste een bericht door op haar Facebook-pagina waarin stond dat er in Colorado doden zijn gevallen door een overdosis wiet, na de legalisering daar op Nieuwjaarsdag!

Uiteraard was het een fake bericht. Er is nog nooit een dodelijk slachtoffer genoteerd door cannabis! Maar de conservatieve minister van Justitie Beatrice Ask plaatste niet alleen de hoax zonder omhalen op haar Facebook: een satirisch artikel van The Daily Currant waarin melding werd gemaakt van 37 cannabisdoden die te veel hadden geblowd na de legalisering in de staat Colorado. Niet alleen linkte de minister door naar het nepverhaal, ze liet die post ook nog eens vergezeld gaan van persoonlijk commentaar over haar fantastische zero-tolerance drugspolitiek…

Social media

Zo zette ze boven de link de opmerking: “Stom en verdrietig. Mijn eerste voorstel ooit bij de conservatieve jongerenpartij heette ‘Outfight the drugs’ en mijn mening hierover is nooit veranderd!” Vanzelfsprekend ging deze magistrale blunder van Beatrice Ask in sneltreinvaart over de social media. Zeg maar gerust dat het de grap van het jaar was in Zweden, tot dusver. In een schamele poging om haar oerdomme gezicht te redden, meldde haar persvoorlichter dat de minister best wist dat het een fake verhaal betrof, maar dat ze de website had willen bekritiseren omdat die grappen maakte over zo’n serieus onderwerp… Right.

 

(advertenties)