(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de Randstad werden vorig jaar 12 procent meer wietplantages opgerold. In totaal moesten 1531 kwekerijen noodgedwongen stoppen, zo meldt netwerkbeheerder Stedin. Het ‘succes’ komt door betere samenwerking tussen justitie, politie en gemeenten. Ook de door dit bedrijf uitgedeelde hennepgeurkaarten zorgden voor meer tips over kweekactiviteiten van burgers.

Om met dit laatste te beginnen: het is natuurlijk best treurig dat er zoveel Randstedelingen zijn die de hobby van hun buren verraden. Maar ja, Nederland had in de Tweede Wereldoorlog ook al niet zo’n beste naam op dat gebied. Verraden zit blijkbaar in het bloed van een deel der natie.

Stroom aftappen is dom

Toch is het ook vaak genoeg eigen domme schuld van de kwekers dat ze gepakt worden. Doordat veel plantenliefhebbers hardnekkig illegaal stroom blijven aftappen – bijvoorbeeld van de buren en in dat geval kan je het hen niet echt kwalijk nemen dat ze je erbij lappen – zetten ze zichzelf in de kijker. Bij netwerkbeheerder Stedin dus. Hun inspecteurs melden de energiefraude bij de politie en dan staan die ineens aan de deur… tja, dat is niet zo slim.

Bovendien wordt volgens Stedin 1 op de 5 woning- en bedrijfsbranden veroorzaakt door geknoei met stroom. Kortom, je bent een rund als je nog steeds met stroom aftappen stunt!

(advertenties)