(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In Canada geven de legale cannabis bedrijven vol gas. Niet alleen omdat de regering heeft aangekondigd om wiet volledig te legaliseren per juli 2018, maar ook omdat de Canadezen vast van plan zijn om de wereld te veroveren met hun (medicinale) cannabis. Fraai voorbeeld is de aankondiging van Peace Naturals Project Inc. om een groot wietcomplex te gaan bouwen met kwekerij, productie-facaliteit en laboratorium!

New Facility

Het nieuws werd afgelopen week bekendgemaakt door het beursgenoteerde moederbedrijf van Peace Naturals: Cronos Group Inc. De aangekondigde uitbreiding is in totaal liefst 96.000 vierkante meter groot en bestaat uit een ‘state of the art production facility’ van 87.000 m2 met de naam ‘New Facility’, een kas van 8.500 m2 (the ‘Greenhouse’ gedoopt) en een laboratorium van 366 m2 groot waar concentraten worden geproduceerd en dat toepasselijk the ‘Extraction Lab’ is gedoopt.

‘Wanneer New Facility gereed is, is het naar verwachting de grootste indoor cannabis productie faciliteit ter wereld die speciaal hiervoor gebouwd is’, stellen de Canadezen in een persbericht.

Alles onder 1 dak

De nieuwbouwplannen moeten het global center of excellence van Cronos worden. De New facility is ontworpen volgens de regels van Good Manufacturing Practice (GMP). Op het gigantische complex zijn speciale ruimtes voor genetische wietteelt, een farmaceutisch lab voor de extractie van cannabinoïden en terpenen, een research & development plek om het metabolisme te verbeteren en nieuwe lichttechnieken, stekken te maken en een industriële keuken waar edibles gemaakt kunnen worden.

Het bedrijf gaat er vanuit dat de bouw van de gigantische wietfabriek in november van dit jaar gereed komt en dat New Facility in de zomer van 2018 volledig operationeel is, dus gelijktijdig met de legalisering van wiet in Canada.

Blije gezichten bij de mensen van Peace Naturals op de plek waar het mega-wietcopmplex moet verrijzen…

40.000 kilo wiet per jaar

Met de nieuwbouw komt de totale wietproductie van Peace Naturals op jaarbasis uit op 40.000 kilo. De cannabis voor concentraten/extracties wordt overigens niet in de grote productiehal geteeld, die ‘low-cost flower’ gaat groeien in de kas van het complex. Daarnaast wordt er in de kas ook geëxperimenteerd met de nieuwste kweektechnieken en alle verzamelde data wordt dan weer gebruikt in andere cannabisfabrieken van het bedrijf. Zowel de kas als het laboratorium moeten ook klaar zijn aan het einde van komende zomer.

‘De New Facility zal dienst doen als het kenniscentrum van Cronos en biedt een platform voor de top van plantenwetenschappers en farmaceuten om de wietwetenschap vooruit te helpen’, stelt de CEA van Cronos Mike Gorenstein. ‘Met de mogelijkheid om ongeveer 1,5 miljoen vierkante meter aan cannabis faciliteiten te bouwen op alleen de Canadese locaties is dit pas de eerste fase ban onze expansie.’

[openingsbeeld: Canna Obscura/Shutterstock]
(advertenties)