(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hij was nota bene jarig op Hemelvaartsdag: Steven Hager. Maar zijn 66ste geboortedag was er eentje vol boosheid, want de oprichter van het legendarische wiettijdschrift High Times – en van hun beroemde Cannabis Cup – heeft mot met het blad en is er zonder veel pardon uitgeknikkerd. Boycotten die hap, zegt een woedende Hager nu.

Oprichter High Times en Cannabis Cup

Sinds enkele dagen staat de Facebook-pagina van Steven Hager vol met vlammende stukken over de ins en outs van zijn gigantisch uit de bocht gevolgen conflict met de eigenaren van High Times, ’s werelds oudste en wellicht bekendste cannabis magazine. Sinds 1974 namelijk, toen onder andere Steven Hager het legendarische tijdschrift oprichtte. Later bedacht hij ook de High Times Cannabis Cup, die ook tientallen jaren in Amsterdam een editie kende en die volgens Hager ‘vele miljoenen dollars’ opleverde en nog steeds oplevert voor de uitgever.

Steven Hager vindt dat ie stank voor dank krijgt van ‘zijn’ High Times en roept iedereen nu op om het magazine en hun Cannabis Cups te boycotten…

Tot deze week schreef Hager nog regelmatig voor het magazine, als een gerespecteerde senior op de redactie. Voor een habbekrats ook als we hem mogen geloven en dat is dan ook de (ordinaire) aanleiding tot alle verbale geweld en de oproep tot een boycot van zijn eigen blad en de Cannabis Cups, waarvan er tegenwoordig een stuk of tien per jaar worden gehouden nu wiet op steeds meer plekken in zijn thuisland legaal is.

Vuile was op straat

We zullen hier niet alle aantijgingen en vuiligheid die uit het Facebook-raam wordt gekieperd opsommen, maar de kern van de ruzie is dat Hager wat extra dollars wilde uitbetaald krijgen om de ziektekosten van zijn gehandicapte zoon te kunnen betalen. Dat werd botweg geweigerd door High Times, met als gevolg dat hun oprichter en boegbeeld even later met knallende deuren het pand in New York voorgoed verliet.

Daarna gooide Hager uit onbegrip en frustratie de vuile was buiten, en schildert hij de directieleden en uitgevers van zijn High Times af als totaal niet in cannabis geïnteresseerde geldwolven. Of zoals ie het zelf op zijn verjaardag aan de wereld vertelt:

Wil je nog veel meer lezen over deze fittie in de Amerikaanse cannabiswereld, check dan HIER Steven Hagers Facebook-pagina!

(advertentie)