(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een bijzonder laffe en gewelddadige overval op 19 december vorig jaar in Haarlem. Rond half vier in de nacht werden de eigenaren van een coffeeshop in hun eigen huis aan de Allanstraat overvallen. Maandag besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak, wat betekent dat de vier laffe daders nog niet gepakt zijn.

De mannen – die ‘straattaal’ spraken – smeten brutaalweg een steen door de glazen voordeur van de woning. Eén overvaller hield buiten de boel in de gaten, de andere drie gingen naar binnen. Twee van hen hadden een vuurwapen bij zich, de derde een mes.

Dagvoorraad wiet en dure sierraden gestolen

Uiteraard werden de coffeeshopeigenaren wakker van het rinkelende glas en toen ze gingen kijken wat er loos was, werden ze met de wapens bedreigd en naar de woonkamer gecommandeerd. De overvallers vertrokken uiteindelijk met 2 dozen wiet (de dagvoorraad van de shop), 2 dure horloges en een gouden koningsketting. Eén horloge is aangetroffen bij een juwelier in Amstelveen.

In Opsporing Verzocht maakte de politie bekend dat het hier amateurs betreft. ‘De daders gingen niet bepaald georganiseerd te werk. Eén van hen liet zijn mes vallen terwijl hij op zoek was naar waardevolle spullen en een andere overvaller vergat zijn pistool mee te nemen. Het pistool wordt op dit moment door het NFI onderzoekt op mogelijke sporen.’

Overval staat op beelden beveiligingscamera

Een geluk bij dit ongeluk is dat de overval gefilmd is door de bewakingscamera’s van de Haarlemse coffeeshop-exploitanten. Daardoor kunnen we met z’n allen gericht zoeken naar deze criminelen. De dader die de leider lijkt van het viertal is goed in beeld. Hij had een lange, zwarte parka aan en droeg een zwarte muts met daarop ‘Sonic Youth’. Ten tijde van de overval had hij een duidelijke snor en baard.

Eén van zijn handlangers heeft een donkere huidskleur en had die nacht dreadlocks. Hij droeg een donkerkleurige jas van vermoedelijk The North Face. ‘Ook de andere twee mannen zijn te zien. Door de nachtstand van de camera’s zijn de kleuren van de kleding vertekend. Eén van hen droeg opvallende handschoenen’, zo meldt Opsporing Verzocht.

Vanwege het uiterst laffe en gewelddadige karakter van deze overval, omdat wij zelf met CNNBS in Haarlem zetelen en omdat je met je poten van andermans wietspullen moet afblijven – zeker in iemands eigen huis – roepen we iedereen op om het filmpje te bekijken en tips HIER door te geven aan de politie!

(advertentie)