(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De vooruitgang is niet meer te stoppen in Canada, ’s werelds grootste economie met (landelijk) legale wiet. En de University of Guelph maakt het wel heel makkelijk. Nadat ze afgelopen jaar werden overstelpt met verzoeken, biedt men nu voor het eerst een online cursus wiet kweken aan. Zowel commerciële professionals als enthousiaste thuistelers kunnen deelnemen. De eerste cursus is al volledig uitverkocht!

 

Eerste wietkweek-cursus al uitverkocht

Goed initiatief van deze universiteit in de staat Ontario, die je alle skills leert in de cursus ‘Cannabis Production’ als onderdeel van een nieuwe specialisatie binnen het bestaande ‘horticulture certificate program’. Onlangs schreef CNNBS-columnist en VOC-voorzitter Derrick Bergman nog dat het hier in Nederland triest gesteld is met de wietscholing, maar dat is in Noord-Amerika dus wel even anders!

Nadat de kweekcursus in december afgelopen is, gaat de University of Guelph (U of G) trouwens direct verder met een tweede cursus over ‘regulering en kwaliteitsgaranties’. Daarvoor start de inschrijving in september, de kweekcursus is met 60 deelnemers al uitverkocht. ‘Beide cursussen zijn gebaseerd op leidende onderzoeksexpertise binnen cannabisproductie en ontwikkeld door faculteitsmedewerkers van U of G’, aldus het persbericht van de Canadese onderwijsinstelling.

En wat deze online opleiding toch ook wel bijzonder maakt, is het feit dat die niet alleen gericht is op commerciële kwekers maar ook op thuistelers! De kosten vallen met 545 dollar trouwens ook reuze mee.

Brendan ‘aquaponics’ Yep is degene die 60 mensen via internet de fijne kneepjes van wiet kweken bij gaat brengen…

Werken in snelgroeiende legale wietindustrie

Het is niet de eerste opleiding die je in Noord-Amerika kan volgen om je te bekwamen in de edele kunst der wietteelt, maar het is wel bijzonder dat je dit online kunt doen. Het nieuws is dan ook breed opgepikt door de media in Canada, vertelt de manager van de afdeling ‘Open Learning and Educational Support’, Marjory Gaouette. Verwijzend naar de landelijke legalisering in oktober 2018, zegt ze: “In het afgelopen jaar hebben we een sterke stijging gezien van mensen die informeren naar cursussen.”

Met de cursus op zak kan je (nog beter) werk zoeken in de legale cannabis-industrie. Functies die geschikt zijn volgens de universiteit:

Quality Assurance Associate
Production Technician
Cultivation Technician
Grower/Master Grower
Processing Technician
Packing Technician
Customer Service Representative
Retail Store Manager

LEES OOK: Aantal legale wietbanen Canada in 1 jaar verviervoudigd

Brede cursusopzet

Brandon Yep, een master student van de School of Environmental Sciences ontwikkelt het lesmateriaal. Hij onderwijst zijn 60 studenten in o.a. de kweekbasis – inclusief licht en irrigatiesystemen, kweekmedium, onkruid- en ziektemanagement en het curen en verpakken na de oogst. Maar ook aspecten van plantkunde, de geschiedenis van cannabis, de groeiende Canadese industrie en medicinaal gebruik van de plant komen aan bod.

Yep gaf de cursus vorm door gebruik te maken van uitgebreide en langdurige research op het gebied van algemene tuinbouw, planten-landbouw en binnenteelt in kassen en gecontroleerde omgevingen. Specifiek voor cannabis maakt hij ook gebruik van werk van professors van zijn eigen school: Youbin Zheng en Mike Dixon. Zij hebben recent diverse ‘baanbrekende studies’ gepubliceerd over aspecten van plantenproductie, aldus de U of G.

‘Feiten van fictie onderscheiden in wietteelt’

“Die onderzoeken maken U of G een leider in het toepassen van research en ervaring binnen een grotendeels niet-bestudeerd veld”, stelt Yep. Hij verwijst ook naar de ontelbare praktijken die zijn ontwikkeld door thuistelers vóór legalisering. “Deze cursus zal feiten van fictie onderscheiden, en voorzien in wetenschappelijk ondersteunde informatie over de productie van cannabis.”

Nou is het overigens niet zo dat Yep al zijn kennis van derden heeft of uit studies. Voor zijn afstudeerproject werkt hij bijvoorbeeld aan manieren om aquaponics te verbeteren. Dat is een vrij nieuwe binnenkweekmethode, waarbij conventionele aquacultuur op een symbiotische manier gecombineerd wordt met hydrocultuur.

Het systeem van Yep verzamelt afvalstoffen van vissen die in aquacultuur worden gekweekt en dat afval wordt daarna aan bacteriën gegeven. Die breken het materiaal af en maken er voedingsstoffen van voor planten die op hydrocultuur groeien. Zie bovenstaande video voor meer uitleg over dit wietteelt-systeem!

Aquaponics wordt in de praktijk al gebruikt door Green Relief, een bedrijf uit Ontario dat cannabis voor medicinaal gebruik produceert. Yep werkte naast zijn studie drie jaar parttime voor deze innovatieve wietteler…

[openingsbeeld: Gustavo Frazao/Shutterstock]
(advertenties)