(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Stekken laten wortelen en wietzaden ontkiemen gaat een stuk makkelijker in Spongepots; handige potjes, gevuld met een biologische, sponsachtige mix van turf en kokos. Voor 6 euro koop je een traytje van 20 Spongepots inclusief Bacto nuttige bacteriën en trichoderma schimmels. Daarmee geef je wietplanten een vliegende start.

Spongepots zijn ontzettend eenvoudig te gebruiken, en maken ontkiemen van wietzaden of het laten wortelen van stekjes een stuk makkelijker. Ze bestaan uit een mengsel van turf en kokosvezels, bij elkaar gehouden met een organische lijm waardoor ze sponsachtig aanvoelen. Spongepots behouden hun vorm mooi en vallen niet uiteen wanneer je ze uit hun tray neemt. Een traytje van 20 Spongepots kost slechts 6 euro en je krijgt er ook nog eens Bacto mix bij. Bacto bestaat uit nuttige micro-organismen, speciale Streptomycine stammen bacteriën en trichoderma schimmels zorgen voor een beter functionerend wortelstelsel en verhogen de natuurlijke afweer tegen plagen en plantenziektes.

schermafbeelding-2016-10-18-om-13-18-15

Zo ontkiem je wietzaden in Spongepots

Wietzaden ontkiemen in Spongepots is een fluitje van een cent. Je begint met het aanmaken van het eerste voedingswater van je ongeboren zaailingen. Neem daarvoor een liter water van ongeveer 25 graden en meng de meegeleverde Bacto mix hier goed doorheen. Bevochtig de Spongepots met dit watermengsel en plaats ze in een minikasje of propagator. Wanneer je onderin de minikas of propagator een laag perliet legt kan dat overtollig water opnemen. Heb je geen perliet, zorg er dan voor dat je de Spongepots niet drijfnat maakt. Heb je water met Bacto over, bewaar het dan op een koele plaats voor later.

Indien je geen propagator hebt, kun je ook een grote plastic zak gebruiken en de spongepots daarin plaatsen. Het gaat erom dat de omgeving een hoge luchtvochtigheid heeft. Maar goed, eerst is het tijd om de zaden te plaatsen. Prik met een pen of priem of gewoon een sateprikker een gaatje in de Spongepots van ongeveer een halve centimeter diep en plaats daarin de wietzaadjes. Gebruik uiteraard voor ieder zaadje een eigen Spongepot.

Zet de propagator of plasic zak of minikas met daarin de met wietzaden gevulde Spongepots op een donkere plaats bij kamertemperatuur. Na een dag of twee tot een week zullen je wietzaden uitkomen en kunnen de eerste worteltjes meteen de Spongepot in groeien. Zodra je ziet dat een wietzaadje is uitgekomen kan deze met spongepot en al in het licht (van een kweeklamp of in de zomer de zon) gezet worden. Zo simpel kan ontkiemen zijn!

spongepots_20_tray_b

Een tray van 20 Spongepots inclusief Bacto mix koop je voor slechts 6 euro hier op Azarius.nl.

(advertenties)