(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sneller meer wiet kunnen oogsten, dat is het grootste voordeel en de kracht van hydrosystemen. Maar er is meer, je loopt nooit meer met zakken aarde te sjouwen en hoeft maar eens in de vier dagen water bij te vullen. Met de zogenaamde Flow & Grow aeroponic hydrosystemen kun je direct aan de slag.

Flow & Grow hydrosystemen van Dutch Hydroponic Solutions zijn ideaal voor kleine thuiskwekers die voor eigen gebruik ook eens van de voordelen van hydro willen profiteren. Waarom? Wel, er is voor iedere kweektent een passend systeem, vanaf 55 bij 43 centimeter tot tenten van 1,4 bij 1,4 meter, en de systemen zijn volledig plug en play. Ze komen dus compleet met een pomp en waterreservoir zodat wietplanten voor vier dagen te drinken hebben. De Flow & Grow systemen zijn bovendien maar 27 centimeter hoog en daarmee de laagste hydrosystemen op de markt, waardoor ze ook in de lagere kweektenten gebruikt kunnen worden.

Voordelen van hydrokweken

  • Snellere vegetatieve groei dan met ieder ander kweeksysteem = eerder oogsten
  • Hydrokwekers oogsten onder dezelfde condities vrijwel altijd meer wiet dan aardekwekers
  • Door de schone omgeving zonder aarde loop je in hydrosystemen aanzienlijk minder kans op plagen en ongedierte
  • Flow & Grow systemen vragen minder vaak aandacht en onderhoud van de kweker. Er zit voor vier dagen water in het systeem.

Aeroponics

Flow & Grow systemen maken gebruik van aeroponics, iedere plant heeft een eigen sproeier die de wortels constant met voedingswater besproeit. De wortels van de planten hangen los in het systeem dat zeer zuurstof- en voedingswater-rijk is en hebben dus altijd de beschikking over water, nutriënten en zuurstof. Water loopt na gebruik weer terug in het voedingsreservoir onderin het systeem van waaruit het weer opnieuw omhoog gepompt wordt.

De Flow & Grow 120 in een tent van 120 x 120 cm

De Flow & Grow 120 in een tent van 120 x 120 cm, past perfect!

De wortelomgeving in hydrosystemen is zeer zuurstofrijk. Water, zuurstof en voeding is ten alle tijden voor de wortels in overvloed beschikbaar. Hierdoor hoeft de plant geen enkele moeite te doen om haar voedingsstoffen op te nemen. Dit zorgt ervoor dat wietplanten veel sneller groeien en altijd precies zoveel voeding opnemen als ze nodig hebben. Oogsten zijn op hydrosystemen dus ook altijd groter en planten zijn eerder klaar. Natuurlijk is het ook erg prettig dat je Flow & Grow systemen nooit met aarde of een ander medium hoeft te vullen. Spoelen kan van de ene op de andere dag door het voedingswater voor schoon afgezuurd water te vervangen waardoor je wiet ook nog eens een heerlijke zachte smaak heeft.

Flow & Grow systemen zijn zeer gebruiksvriendelijk en in een handomdraai opgebouwd. Het systeem wordt geleverd inclusief pomp en netcups en behoeft geen apart voedingsvat, water en voeding bevindt zich namelijk gewoon in de onderste twee vierkante buizen. Je koopt al een Flow & Grow hydrosysteem voor 196 euro op BestGrowProducts.com.

(advertenties)